ANDERS NOG IETS?


Supermarkten zijn er in Spanje volop. Afhankelijk van waar je woont, zitten er in elk dorp wel een paar. Net zoals één of meer slagerijen (waar het gehakt vaak nog ter plekke door de molen wordt gehaald), een bakker (vaak zonder bruin) en een groenteboer. In het dorp vind je ook de meeste dagelijkse benodigdheden, in de plaatsen en grote supermarkten (aan de kust) ook de dingen die je mist of meestal niet nodig hebt. En als je het echt niet meer uithoudt, zijn er ook nog een paar Hollandse winkels (´hij is er weer, de echte rookworst van de HEMA´).
Waar je rekening mee moet houden is dat vlees van de slager hier anders smaakt en wordt gesneden. Dat het brood van de bakker vooral bedoeld is voor bij het eten en de groenteboer vooral het aanbod van het seizoen verkoopt. En dat hoe meer Nederlanders er in je buurt wonen, je daar minder last van hebt. Mocht je dat al een punt vinden.

Een paar namen
Ook in Andalusië, zeker aan de kust en op veel andere plaatsen waar veel Noord-Europeanen wonen, zijn de Lidl en Aldi populair. Een andere supermarkt waar prijs en kwaliteit mooi in overeenstemming zijn, is Mercadona. Deze Spaanse supermarktketen is in 2009 zelfs uitgeroepen tot de goedkoopste van heel Spanje. Ook Dia en Maxi-Dia, SuperSol, Carrefour en Eroski zijn bekende supermarkten. De kwaliteit van de Dia laat vaak te wensen over vinden wij, terwijl de Eroski samen met de supermarkten van El Corte Inglés erg duur ziijn. Je vindt er vaak wel veel meer buitenlandse producten en ruim gesorteerde vlees- en visafdelingen met verse kant-en-klaar maaltijden. In onze contreien is de plaatselijke Coviran een redelijk alternatief als we geen zin of tijd hebben om voor onze boodschappen naar de kust te rijden.

Voor als je het echt niet meer kunt houden en onbedwingbare trek krijgt in typisch Nederlandse producten:
Rijo (Algarrobo Costa)
Het Kruideniertje (Carihuela Park, Torremolinos)
De Hollandse winkel (Torremolinos)

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Boodschappen doen? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres