Beat the crisis! Zoek je tijdelijk werk in Spanje als aanvulling op je inkomen? Wil je een jaartje werken in het buitenland? Er zijn verschillende manieren om aan het werk te komen. Afhankelijk van hoe goed je Spaans is, kun je je laten inschrijven bij het lokale arbeidsbureau of een uitzendbureau in de buurt. Sommige Nederlandse uitzendbureaus zoals Randstad en Manpower hebben ook vestigingen in Spanje. Ook zijn er veel vraag en aanbodsites waarop je je kunt inschrijven. Ook kun je Europese bedrijven met een vestiging in Andalusie aanschrijven en vragen of zij werk hebben. Op internet vind je volop mogeljkheden, maar hier alvast een paar adressen:

spaans arbeidsbureau
opcionempleo.com
infoempleo.com

Tips
Een baan vinden en solliciteren gaat in Spanje anders dan in Nederland. Hier alvast wat tips.

Netwerken!
Netwerken is het motto. Spaanse vacatures worden vaak vervuld door mensen die al een ingang binnen het bedrijf hebben. Gebruik je relaties en contacten en heb geduld. Vooral in deze tijden van crisis, waarin veel Spanjaarden hun werkzoekende familie en vrienden voorrang geven.
 
Landgenoten

Ook Nederlanders met een (seizoens)bedrijf in Spanje kunnen in bepaalde (vakantie)perioden vaak extra hulp gebruiken.

Je CV
Het formaat en de indeling van een Spaanse CV zijn anders dan in Nederland. Sollicitatiebrieven zijn meestal kort en bondig en ook de formulering is veel formeler dan in Nederland. Laat je goed adviseren. Laat zonodig ook je Nederlandse diploma´s, getuigschriften en dergelijke vertalen (door een beëdigd vertaler natuurlijk).

NIE nummer
Vraag een NIE (vergelijkbaar met het Nederlandse Burger Servicenummer) aan.

Neem zelf initiatief
Je sollicitatiebrief wordt lang niet altijd automatisch beantwoord. Vaak moet je er zelf een of meer keer achter aan.

Je salarisstrookje
Als je rekent op Noord-Europese uurlonen, kun je beter thuis blijven, want de lonen liggen hier aanmerkelijker lager.

Een open deur maar je kansen op de Andalusische arbeidsmarkt worden aanzienlijk groter naarmate de omvang van je Spaanse woordenschat. Hoe meer hoe beter. En als je daarbij ook nog een leuk mondje Engels spreekt, zit je bij sommige (dienstverlenende) bedrijven helemaal gebakken.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Werken in Andalusië? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres