13 juli
Varen, varen over de baren
We zijn uitgenodigd voor een middagje zeilen op de Mediterraneo en dat slaan we als fervente zeilers natuurlijk niet af. Onze schipper zorgde voor het weer, een aangenaam briesje, lekkere hapjes en een heerlijke middag op het water. Roon mag achter het roer en ik kijk naar de maanvissen die met ons meevaren.

17 juli
Verwenweekje
Dat heeft Margreet van B&B Alegria de la Vida slim bedacht. Een verwenweekje voor vrouwen. Een hele week alleen maar para Ti, Ti, Ti!

woensdag 20 juli
Voor Marcel


Marcels aardappelsalade tegen een kater (snelle versie)

- augurkjes naar smaak
- 3 hardgekookte gekookte eieren
- flinke lepel mosterd
- altíjd een gesnipperd uitje
- flink veel mayonaise (liefst zelfgemaakt, anders Hellmans)
- peterselie
- peper, zout
En natuurlijk aardappels naar behoefte koken, afkoelen, schillen en naar smaak mengen met bovenstaande ingrediënten.

zaterdag 30 juli
Tapas anders
De zenuwen gieren door zijn keel, want vanavond heeft Roon (www.locatiekok.com) zijn eerste Spaanse catering. Een Spaanse vriendin van een Spaanse vriendin wordt 50 en na een geslaagd proeverijtje bij haar thuis kreeg hij de opdracht. Een hele eer, want Spanjaarden zijn in dat opzicht voorzichtig en terughoudend. Terwijl Ronald in de minikeuken van het appartement in de chique buitenwijk van Malaga de laatse hand legt aan zijn hapjes, vlieg ik met de lift van boven naar  beneden om ze uit te delen. En heb ik de eer om het ene na het andere complimentje in ontvangst te nemen. Berbers Spaanse vriendje Antonio doet de bar en samen zijn we een superteam. Op naar de volgende Spaanse catering!

Boeketjes voor de tafelaankleding

vrijdag 12 augustus
Viva la Feria!
Zoals alle andere jaren is ons hele dorp weer in rep en roer voor de naderende feria. Stoepjes worden geschrobd, straatjes geveegd, biertapinstallaties aangesloten, hapjes klaargezet. Berber pakt nog snel even de bus naar Malaga voor de enige hoge hakken op de wereld die bij haar blauwe outfit passen. Onze zoon Sebastiaan reist met haar mee. Hij gaat vanavond naar het strand van Malaga om daar met honderden leeftijdsgenoten, vuurwerk en livemuziek de inluiding van de feria de Malaga 2011 in te luiden.
Jaloers? Nee hoor.

16 augustus
Last van lege nest syndroom
Onze kids hoppen van de ene naar de andere feria. Met als hoogtepunt natuurlijk ´el botellón` (drinken, kijken en vergelijken) op het feriaterrein in Malaga en daarna dansen in één van de ´casetas`. Ik zou er ook staan als ik 16 was, maar de gemeente is minder blij met al die jongeren vanwege de rommel en toenemende overlast.

El botellón is een typisch Spaans verschijnsel. Groepen jongeren hangen bij elkaar en iedereen heeft zijn eigen plastic tas met inhoud: meestal een fles sterke drank of zoete likeur en een fles cola. Onderling wordt er veel geruild en ver na middernacht verdwijnt iedereen langzaam alsnog naar één van de ´casétas`op het feriaterrein om te gaan dansen.

Spaanse top 3
1. Give me everything (Pitbull)
2. Party Rock Anthem (LMFAO)
3. Till the world ends (Britney Spears)

Maar wat ons betreft is dit dè zomerhit van 2011 (die nu ook met stip de Spaanse videolijsten binnenrolt.

De Belgen zijn in opkomst!
Opnieuw opende een Vlaams koppel een luxe B&B: Hacienda Riogordo.  

 

En in dit huis wil je blijven als je er eenmaal bent geweest: Casa Cante Jondo.

Binnenkort nog meer nieuwe ppppparels onder de Spaanse zon, waaronder een leuke nieuwe luxe B&B in Frigiliana, een bijzonder hotel en heerlijk huis in de buurt van Velez Malaga.

 

 

 

Tapasworkshop op locatie. Ook voor kinderen.

 

Zomergasten (1)

 

Zomergasten (2)

Mojito moe