Vliegeren

 

 

donderdag 30 september

Een lekker temperatuurtje (zo´n 29 graden) en veel wind op deze laatste dag van de maand. Een prima combinatie voor de kitesurfers in Torremolinos.

zaterdag 25 september

Eerlijk is eerlijk; de Nederlandse stand van Floortje en Nanda was echt de leukste op de multiculturele dag in Coín. Een leuk initiatief waar alle 80 nationaliteiten die in Coín vertegenwoordigd zijn aan kunnen meedoen als ze zouden willen. 

 

Zaterdag 18 september

In Guaro was dit jaar weer het festival van de Luna Mora. Deze keer gingen we al ´s middags en waanden we ons ook bij daglicht in Moorse sferen. Toen tegen zonsondergang de kaarsjes werden ontstoken was het feest compleet. Het festival van de Luna Mora (Moorse Maan) is altijd het tweede en derde weekend in september. Op diverse plekken zijn er ook live optredens waaronder dit jaar van de legendarische Paco de Lucía. Zorg wel dat je op tijd bent, want het festival trekt busladingen vol Spanjaarden en toeristen.

 

De eerste renner gaat de bocht in ...

 

Maandag 30 augustus

De derde etappe van de Vuelta 2010 (Ronde van Spanje)Marbella-Malaga komt vandaag vlak langs ons dorp. Niet dat we veel verstand van wielrennen hebben (Sebastiaan die nog wel wist dat de proloog vorig jaar op het circuit van Assen begon: ´Zijn ze nu pas hier?`), maar het is wel leuk om een keer mee te maken dus we grijpen onze kans en posten ons vanaf 16.00 uur ter plekke. De klapstoeltjes hebben we thuis gelaten. Boven ons circelen helikopters, motoragenten met zwaailichten rijden af en aan en dan passeert tegen vijf uur de eerste renner vanaf de A-7000 op de Comina de Colmenar de afslag naar Olias. Hij is de bocht al om voordat we er erg in hebben, zo snel gaat hij. Oei, als al die volgauto´s die bocht maar halen, denk ik nog maar dan komen de volgende renners er al aan. Na een uurtje is het bekeken en drinken we moe maar voldaan een biertje op de goede afloop bij Venta Galway.

en de rest komt er achter aan...

Vrijdag 20 augustus

Dit jaar nemen we voor het eerst een kijkje in het centrum tijdens de Feria van Malaga. Daar is het een gezellige boel. Eigenlijk een soort Koninginnedag maar dan op z´n Spaans.
Uitbundig maar tegelijkertijd ook gepast. Openbare dronkenschap en luid gebral zijn wij ook deze keer niet tegengekomen. 

Spaanse Top 3

1. Flo Rida (Club can´t handle me)
2. Lady Gaga (Alejandro) pffft....
3. Maldita Nerea (El secreto de las Tortugas)

 

Klaar om te wenden? Onze buurt stond 30 augustus even op de wereldkaart.

Zaterdag 25 september
Voor als je in de buurt bent, zin  hebt in een kroket, snert of ander exotisch gerecht:, dan kun je naar Coín waar behalve Nederland ook andere lokale buitenlanden vertegenwoordigd zijn. En live muziek is er ook.