Voor Pieter B
 

 

La Victoria!

In Malaga ging iedereen de straat op na de overwinning. Wij zagen de finale op een terras temidden van Spaanse dorpsgenoten, bij het cafe van de ouders van de amor van onze dochter. Wij waren de enige Nederlanders en de meesten vonden het eerst maar raar dat wij tussen hun kwamen zitten, maar toen ze in de gaten kregen dat het ons om het even was wie er won, ons nieuwe thuisland of ons vaderland werd het heeeeel erg gezellig. 

 (Foto: Rioestates)

 

 

Summertime and the livin' is easy....

Ook bezoekers van het leuke on line shopping Magazine Flavourzine weten Ontspanjehier nu te vinden. In juni stonden we met deze advertentie in de speciale vakantie-editie.

Nou dat weer...

klik hier

Spaanse Top 3


1. Waka Waka (estós es africa)...Shakira
2. Sick of love (Robert Ramirez)
3. Telephone (Lady Gaga)

 

We hebben weer een paar fantastische logeerplekken  toegevoegd aan ons verhuuraanbod. Deze heerlijke  villa in Marbella bijvoorbeeld is groot genoeg voor twee gezinnen. Of deze leuke B&B in Montejaque van een ondernemend echtpaar en ook deze in Alhaurin el Grande met heerlijk luxe kamers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuelta 2010
Ben je deze zomer in Sevilla?
Op 28 augustus  begint daar tegen de achtergrond van de stierenvechterarena de eerste etappe van de grootste wielerronde van Spanje, de Vuelta. De 16 kilometer lange openingsrit door de straten van Sevilla begint ´s avonds om 21.00 uur waardoor de renners in het donker moeten rijden. Het is de eerste keer dat een wiellerronde in het donker begint. Traditiegetrouw eindigt de tocht 3 weken later in Madrid. Het is een jubileumjaar en de 75e keer dat de wielertoer van start gaat. Op 30 augustus is de etappe Marbella- Malaga. Klik hier voor het etappeschema en om te
zien of je in de buurt bent.
..

 

 

 

 

 

Dance with me...

Nederlands zangtalent Joost Jong verovert Andalusié, deze keer met Michael Buble. Begin juli in hotel Santa Fé in Coín, op 17 september in hotel Tamisa Golf in Mijas. Kaarten (te koop bij de receptie van het hotel of bij Joost zelf) kosten een tienje, je krijgt er een gratis drankje bij. Aanvang 19.30 uur. Duur: 2 x 45 minuten.

Leuke weblogs over Andalusie

Andalusië is voor velen niet alleen een geliefd onderwerp om over te  fantaseren of te dromen maar ook om over te schrijven zoals Spanjewensen van Anne Pennekamp, een aanstekelijke weblog over Annes droom om ooit zelf iets te beginnen in Andalusië. Ontspanjehier Jan Katuin schrijft in zijn weblog Met een knipoog naar Andalusie vooral over zijn belevenissen rond zijn huis.

  

Elke Andalusiër recyclet jaarlijks 16 kilo papier; 7 kilo minder dan de gemiddelde Spanjaard.

(Bron: La opinion de Malaga)