Waar water is…


Op een zondagochtend in augustus roken we in alle vroegte een brandlucht. Ook vlogen blushelikopters af en aan. Toen Roon een paar uur later ook rookpluimen zag, ontwaakte de pyromaan in hem. Met dochter Berber, ook niet vies van een fik, stapte hij in de auto. De brand en de schade vielen gelukkig mee, maar het leverde wel deze spectaculaire foto op.

       

 

 

 

 

Luchtkussen


Als preventiemaatregel tegen de Mexicaanse griep heeft het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid haar landgenoten geadviseerd om elkaar voortaan niet meer te begroeten met de gebruikelijke twee zoenen op de wang, maar zoals de meeste Noord-Europeanen dat doen: met een eenvoudige handdruk (natuurlijk alleen met schone handen). Ook raden zij gelovige Spanjaarden voorlopig af om Mariabeelden en andere heiligenbeelden te kussen en hun handen in gezegend water te dopen. De Mexicaanse griep heeft in Andalusië tot nu toe vier dodelijke slachtoffers geëist.


Voorlopig komt er nog geen AH in Torremolinos...
 

Sneeuw op de Sierra!


Geen hond die ons gelooft als we vertellen dat er in september sneeuw te zien was op de Sierra Nevada, maar het was toch echt zo. Aan de eindeloos lange zomer kwam begin september abrupt een einde. In de nacht van 13 op 14 september was het zelfs zo koud dat de eerste sneeuw van het seizoen op de Sierra neer dwarrelde. Het was in dezelfde week dat Nederland genoot van prachtig nazomers weer. Gelukkig keerden de zon en de zomer tegen het einde van de maand hier weer terug en werd het in Nederland herfst. (En voor de ongelovige Thomassen die deze foto niet vertrouwen: op deze Spaanse blog het bewijs).

 

Happy slot?


Uit angst voor beschadigingen mogen verliefde Spanjaarden geen hangslotjes meer aan de beroemde Triana brug in Sevilla hangen. Dit bewijs van eeuwige trouw komt van de Italianen die er een paar jaar geleden mee begonnen toen het boek I want you van de Italiaanse schrijver Fernando Moccia uitkwam. De hoofdpersonen bevestigen hun liefde door een hangslot aan de Milvio brug in Rome te hangen en daarna het sleuteltje in de Tiber te gooien. In Sevilla moeten ze nu weer iets nieuws bedenken.


Wel of geen liefdesslot, de meningen zijn verdeeld.

 

Spaanse top 3

1. Black eyed peas (I´ve got a feeling)
2. Nelly Furtado (Manos al aire)
3. Pixie Lott (Mama do) 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

Herkenbaar affiche van een Nederlandse school ter gelegenheid van een Spaanse dag 

 

 

We hebben weer een paar nieuwe leuke aanwinsten zoals het hotel aan de kust bij Torrox op de foto hieronder;een fantastisch landgoed in Alhaurin de la Torredat ook heel geschikt is voor feesten zoals je bruiloft en een heel leuk kindvriendelijk appartementencomplex in Guaro. Binnenkort meer…

 

 

 

Opening graf Lorca

Deze maand was er veel te doen over het vermeende graf van de wereldberoemde Andalusische schrijver en dichter Federico Garcia Lorca. Om te kunnen vaststellen of het graf in de buurt van Granada ook daadwerkelijk de laatste rustplaats van de schrijver is, zou het graf op last van de Junta de Andalucia geopend worden. Lorca´s nazaten zijn daar minder blij mee, maar  zij respecteren de juridische beslissing en de wens van de familie van twee andere slachtoffers. Die willen weten of de lichamen van hun dierbaren daar echt begraven zijn of een paar honderd meter verderop liggen. Lorca werd in 1936 samen met twee anderen geëxecuteerd door aanhangers van Generaal Franco tijdens de Spaanse Burgeroorlog.


Ook duizenden andere nabestaanden van slachtoffers van het Franco-regime willen graag weten waar hun vermoorde familieleden zijn gebleven. Onlangs stelde een belangrijke Spaanse onderzoeksrechter hen in het gelijk en startte een grootschalig onderzoek. Voorstanders van de Transición, een afspraak om het verleden te laten rusten, zijn daar minder blij mee. De familie van Lorca is ook bang dat de opening van het graf een ´mediaspektakel`gaat worden.  Dat zou de andere slachtoffers die daar ook liggen geen recht doen verklaarde een nicht van Lorca in de Spaanse krant El País.