ANDERS DAN JE GEWEND BENT...

 

Op tijdstippen dat je in Nederland gewend bent de deur uit te gaan voor je boodschappen, zijn in Spanje veel winkels dicht. Zeker op het platteland. Ook wij moesten in het begin wennen dat je na 14.00 uur bijna nergens meer terug kunt voor een boodschap. Rond vijven komt alles weer op gang en tegen achten wordt het zelfs gezellig druk op straat. Na verloop van tijd weet je niet beter.  

Banken

De meeste banken in Andalusië zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30-9.00 uur tot 14.00-14.30 uur. In de grotere plaatsen bovendien op zaterdag van 8.30-9.00 tot 13.00 uur.

Voor geld ´uit de muur´kun je behalve de grote steden tegenwoordig ook in bijna elk Spaans dorp terecht. Sommige pinautomaten (cajeros of telebanco) accepteren de giromaatpas en de europas. In sommige winkels vragen ze nog naar een legitimatie (paspoort of rijbewijs) als je per pin wilt betalen. Bijna overal kun je ook terecht met een gangbare (Visa, American Express, Euro Master) creditcard.

  

Winkels

De meeste winkels in Andalusië zijn van maandag tot zaterdag geopend van 9.00-10.00 tot 14.00 uur en van 16.30 tot 21.00 uur. Maar dit kan per dorp of regio soms verschillen. De grote winkelcentra, ketens, bouwmarkten en warenhuizen zijn meestal de hele dag open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.30 uur. Op zaterdagmiddag en zondag zijn in de dorpen de meeste winkels vanaf 14.00 uur gesloten. Maar ook dit kan per plaats verschillen. Aan de kust gelden voor veel winkels vaak weer andere openingstijden.

Postkantoren

Postkantoren (Oficinas de Correos) zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Houd rekening met lange wachttijden. In kleinere plaatsen kunnen de openingstijden afwijken. Brievenbussen vind je bijna overal. Ze hebben de kleuren van de Spaanse PTT post: geel met blauw. Een postzegel heet in het Spaans sello. Een ansichtkaart is een (tarjeta) postal. Een brief is een carta. Officiële postzegels kun je behalve op het postkantoor uitsluitend kopen in tabakszaken.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Banken, winkels, postkantoren? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres


 

 

 

 


 

    

Bij veel Spaanse pinautomaten kun je veel meer dan alleen geld opnemen. Je kunt er ook
geld storten, boetes of rekeningen betalen, een kaartje voor een concert kopen of je beltegoed opwaarderen