"> Ontspanjehier.com || AndalusiŽ || Handige adressen || Alles over AndalusiŽ

Alarmnummers
Algemeen: 112
Ambulance 061
Andalusië
Leuke website van de Junta de Andalucía over Andalusië
Autobus
Gezondheidszorg
De gezondheidszorg is in Spanje en ook Andalusië goed geregeld. Zowel in de stad als op het platteland vind je een zogeheten Centro de Salud, gezondheidscentra waar je 24 uur per dag terecht kunt. Behalve de grote steden, heeft bijna elk dorp ook Farmacia, apotheek. Zorg in alle gevallen dat je je verzekeringspapieren bij de hand hebt. Lees hier meer over de Spaanse gezondheidszorg.
(Goedkoop) bellen naar Spanje en Nederland
Vaste lijn: er zijn verschillende aanbieders waarmee je via (0900) toegangs- of voorkeuzenummers voor een paar eurocent per minuut naar Spanje kunt bellen. Met Teledump bijvoorbeeld. Met Espantel bel je goedkoop vanuit Spanje naar Nederland. Zonder mobieltje of pc is bellen in een openbare telefooncel of op het postkantoor nog steeds het voordeligste alternatief. En ook met Skype kun je voordelig bellen naar het buitenland.
Google Maps
Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht als je naar Spanje of Andalusië gaat.
Internet
Internet is in Spanje nog niet overal vanzelfsprekend, op het platteland bijvoorbeeld ontbreekt op veel plaatsen nog de juiste infrastructuur. Maar bijna overal vind je internetcafés waar je een berichtje naar huis kunt sturen of je mailbox kunt checken. Vaak kan je hier ook voordelig(er) bellen. Ook steeds meer huiseigenaren bieden Internet, meestal in de vorm van WiFi.
Nederlandse Ambassade 
Nederlands Consulaat Torremolinos
Schoolvakanties
Nederlandse schoolvakanties
Bouwvak 2013
Meivakantie 2013
Spaanse schoolvakanties
Officiële feestdagen
Spaans verkeersbureau
Trein
Met de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe reis je comfortabel (bijvoorbeeld vanaf Malaga) naar verschillende bestemmingen in Andalusië. Er is ook een hoge snelheidstrein AVE (Alto Velocidad Española) die op verschillende trajecten rijdt. Zo kun je vanaf Malaga in amper twee uur naar Madrid.
Veiligheid
Spanje is een veilig reisland. In grote steden en op plekken waar veel mensen komen, zoals markten moet je zoals overal oppassen voor zakkenrollers. Soms word je op straat iets aangeboden, een paar takjes rozemarijn of iets anders. Zodra je het aanneemt verwacht de aanbieder dat je er iets voor betaalt.
Vliegveld
Weer in Andalusië
Voor wat betreft het weer kun je in Andalusië alle kanten op. Natuurlijk is het er het grootste deel van het jaar veel aangenamer dan in het noorden van Europa. Vanaf half mei tot eind oktober is het weer doorgaans overal zonzeker, ook al kan er op sommige plaatsen ook dan weleens een buitje vallen. In juli en augustus lopen de temperaturen het hoogst op, tot 40 graden of zelfs meer. Vooral landinwaarts. Aan de kust is het meestal iets aangenamer.
In het najaar en de winter schommelen de temperaturen tussen de 25 en 10 graden; afhankelijk van de plek waar je woont. Normaal gesproken geldt: hoe hoger je zit, hoe lager de temperatuur in het najaar en de winter. Iedere 100 meter (hoger of lager) scheelt ongeveer 1 graad in temperatuur.
Weersites:
el tiempo
meteo

weeronline
weerbericht spanje
aemet

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Handige adressen? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres