Persoonlijke service die niets extra kost!
De prijzen op onze website zijn hetzelfde als bij de eigenaar. Je betaalt dus niks extra voor je boeking bij Ontspanjehier.

 

Algemene voorwaarden Ontspanjehier

 

Definitie en bepalingen
Ontspanjehier bemiddelt in de verhuur van vakantieverblijven in Andalusie aan huurders uit Nederland en België. De bemiddeling van Ontspanjehier beperkt zich tot het bijeenbrengen van vraag en aanbod. Reserveringsaanvragen en alle transacties die daar uit voortvloeien, vallen onder de verantwoordelijkheid van de betreffende eigenaar/verhuurder/aanbieder of dienstverlener.

Aan reserveringsaanvragen kunnen geen rechten worden ontleend. Ontspanjehier en aanbieders hebben het recht aanvragen te weigeren.

Prijzen
De meeste (huis)eigenaren hanteren een seizoensindeling met de daarbij behorende prijzen. Soms wordt bij een boeking voor een langere periode een korting gegeven. Eigenaren zijn hiertoe echter niet verplicht. Bij sommige hotels en B&B´s betaal je minder als je meer dan één overnachting boekt. Alle genoemde prijzen zijn (indien van toepassing) inclusief de verschuldigde omzetbelasting, tenzij anders aangegeven.

Inventaris
Bij al onze verhuurobjecten zijn handdoeken en linnengoed standaard bij de huurprijs inbegrepen.
Bij de meeste verhuurobjecten geldt dat ook voor het gebruik van gas, water en elektra. Badlakens moet je zelf meenemen, maar steeds meer aanbieders verstrekken deze gratis of tegen betaling. Soms moet je apart of extra betalen voor airconditioning. Afhankelijk van het weer en het jaargetijde waarin je boekt, kunnen ook de kosten voor (bij)verwarming zoals haardhout, extra gasflessen en stroomverbruik etc. apart in rekening worden gebracht. Voor vragen hierover kun je je het beste wenden tot de eigenaar of verhuurder.

Zwembad
Als je vakantieverblijf een zwembad heeft, ben je als huurder/aanvrager samen met je medehuurders verantwoordelijk voor het gebruik en de veiligheid daarvan. Minderjarige kinderen mogen nooit zonder toezicht van volwassenen bij en in het zwembad zijn. De meeste zwembaden zijn doorgaans beschikbaar van april tot oktober.

Eindschoonmaak
De kosten voor de eindschoonmaak zijn bij de huurprijs inbegrepen of worden naderhand apart verrekend. In het laatste geval staat dit bij het betreffende verhuurobject op onze website aangegeven. Ook de eigenaar zal je hiervan bij de bevestiging van je reservering op de hoogte stellen.

Annuleren
De meeste verhuurders/eigenaren/aanbieders en dienstverleners hanteren hun eigen annuleringsvoorwaarden en zullen je deze bij je bevestiging overleggen. Informeer hier altijd naar! Bij annulering van reserveringen die rechtstreeks door Ontspanjehier zijn bevestigd brengen wij je 25 euro administratiekosten in rekening en gelden verder de annuleringsvoorwaarden van de betreffende eigenaar/verhuurder/aanbieder of dienstverlener.

Als de eigenaar/verhuurder een huurovereenkomst door onvoorziene omstandheden moet annuleren, doen wij ons best je een passend alternatief te bieden. Informeer altijd naar de voorwaarden.

Aanvullende voorwaarden
De meeste verhuurders hanteren eigen en/of aanvullende voorwaarden. Sommige huiseigenaren vragen vooraf een borgsom. Uiteraard krijg je deze borgsom na afloop terug als je het pand weer schadevrij oplevert. Het is wel handig om van te voren met de verhuurder af te spreken wat wel en niet onder de borg valt. Sommige eigenaren hanteren een inventarislijst. 

Verantwoordelijkheid voor de huurder
Gedurende je verblijf ben je als huurder aansprakelijk voor het gehuurde en dien je dit met uiterste zorg te behandelen. Als huurder dien je de door jouzelf, je medereizigers of je bezoekers veroorzaakte schade aan object, gebouw, inventaris en alle andere zaken die tot het gehuurde behoren, direct aan Ontspanjehier of de eigenaar te melden. Niet gemelde schade en/of vermissingen worden verhaald op de huurder. De beheerder of eigenaar van het gehuurde, is gerechtigd de accommodatie voor je vertrek te controleren.
Met de huurder wordt diegene bedoeld die de huurovereenkomst is aangegaan.

Verantwoordelijkheid voor de eigenaar/verhuurder/aanbieder/dienstverlener
Als deze om de een of andere reden een huurovereenkomst moet annuleren, stelt hij en/of Ontspanjehier je daar direct van in kennis. In dat geval gaan we voor je op zoek naar een passend alternatief. Als dat niet lukt ontvang je (het restant van) de al betaalde huursom  retour, minus 25 euro reserveringskosten en het aantal al gehuurde dagen. Alle partijen, Ontspanjehier, huurder en verhuurder, zijn daarna vrij van verdere verplichtingen.

Aansprakelijkheid
Ontspanjehier is niet aansprakelijk voor vermissing van goederen, persoonlijk letsel of schade aan erf, gebouw, inventaris en alle andere zaken die tot het gehuurde behoren die je als huurder of/en als medehuurder veroorzaakt tijdens de huurperiode. Wij adviseren je de hiervoor beschikbare verzekeringen af te sluiten, evenals een reis- en annuleringsverzekering.

Aankomst en vertrek
Voor de vakantieverblijven van Ontspanjehier gelden in principe geen vaste wisseldagen, tenzij de verhuurder/eigenaar dit anders heeft bepaald (bijvoorbeeld in het hoogseizoen) of als er andere huurders komen of vertrekken. De eigenaar/verhuurder wil graag je aankomst- en vertrektijd weten om je te kunen verwelkomen en je de sleutel te overhandigen.

Water
Water is soms schaars in Andalusië. Op het platteland kan de lokale gemeente bij een dreigend tekort de hoofdtoevoer overdag soms voor een paar uur afsluiten. Wij adviseren je het gebruik van water te beperken tot het hoognodige. Water uit de kraan kun je in Andalusië meestal wel drinken, maar over de smaak valt te twisten. Het is veilig maar heeft vaak een hoog chloorgehalte. Voor consumptie is water in flessen uit de supermarkt een beter alternatief.

Tot slot:
In Spanje en Andalusië gelden in sommige opzichten andere gebruiken en gewoonten dan in Nederland. Dat kan ook gelden voor zaken in en rond je vakantiehuis. Zet je Nederlandse vanzelfsprekendheden overboord en geniet van je vakantie en al het moois dat Andalusië te bieden heeft!

¡ Felices vacaciones ! 

© Ontspanjehier 2007 - 2016