ALHAURIN EL GRANDE


Alhaurín el Grande ligt tegen de Sierra de Mijas, in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met ruim 20.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Gelukkig heeft het dorp haar Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau en op een half uur rijden van de kust en plaatsen als Malaga, Torremolinos, Mijas en Marbella. 

Mooi

Het uitzicht over de Gualdahorce Vallei en de Hoya de Malaga met citroen-  en fruitbomen. Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve uit historisch oogpunt de gerestaureerde parochiekerk Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Een leuk tripje is naar de Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala even buiten het dorp.

Leuk

Net zoals de meeste dorpen kent ook Alhaurín el Grande een rijke traditie aan religieuze vieringen en feesten. De processies tijdens de  Semana Santa rond Pasen en die van de twee kerken in het dorp, zijn in de wijde omtrek bekend. De jaarlijkse feria in mei behoort tot een van de grootste in de provincie Málaga. Alhaurín el Grande vervult  een centrale functie voor de omliggende dorpen waardoor het in het weekend tijdens de uitgaansuren gezellig druk kan zijn.

Lekker

De lekkerste vis in Alhaurín el Grande eet je bij Casa Paco aan de Carretera de Málaga even buiten het dorp. Ook restaurant en tapasbar La Sardina komt ruimschoots door de ballotagecommissie, je kunt er lekker Spaans eten. Idem dito bij Santiago del Calvario waar ze een mooi aangekleed buitenterras hebben.

Nuevo & Sur

Van internationale allure maar met Hollandse sfeer en gezelligheid is Nuevo & Sur waar de Nederlandse Benjamin van Roekel en zijn Nederlandse compañeros de scepter zwaaien. Nederlandse en Engelse omwonenden komen er graag rond het borreluur voor een hapje en tapje of een cocktail, later op de avond laten ook de Spaanse dorpsbewoners zich zien. De keuken heeft een Mexicaanse en Amerikaanse twist, no-nonsense maar smakelijk. En betaalbaar. In het weekend is er regelmatig live muziek. Sinds kort heeft Nuevo y Sur ook een vestiging in Málaga met heerlijke streetfood de luxe gerechten op de menukaart, naast lekkere cocktails die geserveerd worden door een gastvrije, vlotte, jonge bediening. Chin, chin!


Het gezellige terras van Nuevo y Sur

Santiago´s Kitchen

We hebben het alleen van horen zeggen, maar de reputatie van Santiago´s Kitchen groeit met de dag. Niet zo gek, want als je de menukaart bekijkt wil je meteen reserveren en aanschuiven. Wat een heerlijkheid allemaal!  Het restaurant is gevestigd in een oud gerestaureerd dorpshuis in hartje centrum.´s Zomers kun je in de schaduw van de oude sinaasappelbomen heerlijk lunchen en dineren. De keuken met verse seizoensproducten, is een mix van Andalusische gerechten met een Aziatische en eigentijdse, vaak verrassende draai. Aanrader!

Website: Alhaurin el Grande

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Alhaurín el Grande (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres