Alcalá del Valle ligt in La Serranía de Ronda, op 24 kilometer van Ronda en 155 kilometer van Cádiz. Het is het laatste dorp van de bekende witte dorpen route, la Ruta de los Pueblos Blancos. Het ligt op 624 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van 47 vierkante kilometer. Aan natuurschoon vind je er zowel bergen als dalen, uitgestrekte velden en laaglanden met riviertjes. In de omgeving zijn volop Moorse en préhistorische invloeden en overblijfselen te vinden. Het dorp telt ruim 5.500 inwoners. De bevolking is zeer open en gastvrij omdat veel van hen als landarbeider is Frankrijk en Duitsland werkenof hebbne gewerkt.

Mooi
Enkele historische bezienswaardigheden zijn onder meer onder meer Cortijo de La Cacería uit de 16e eeuw, de van Oorsprong Moorse bron el Fuente Grande, de parochiekerk Santa María del Valle genoemd naar de plaatselijke beschermheilige, het 16e eeuwse Caños Santos klooster op 6 kilometer buiten het dorp.

Leuk
De verschillende lokale feesten en festiviteiten zoals de Romería de Caños Santos op 1 mei en de Procesión de la Virgen del Valle ter ere van de beschermheilige op 8 september.

Lekker
De asperges waarom Alcalá de Valle bekend staat. Ook de Suspiros, merenges, zijn een beroemde plaatselijke lekkernij.

Internet: Alcala del Valle

Een plaatselijke lekkernij, schuimgebak