VAN ALLES WAT...


Alcaucín (afgeleid van Al Cautín, dat De Bogen betekent) is een typisch pueblo blanco met inmiddels een Noord-Europees tintje in het noorden van La Axarquia. Het ligt tussen het Tejeda gebergte en in de buurt van de indrukwekkende Boquete de Zafarraya kloof. Alcaucín ligt op 508 meter boven zeeniveau en telt zo´n 2.000 inwoners, waarvan enkele honderden buitenlanders die er aardig aan het bouwen zijn geslagen.

Mooi

Voor natuurliefhebbers: het spectaculaire en panoramische uitzicht. Voor archeologen: de grotten van de Boquete de Zafarraya waar in 1983 de overblijfselen van een Neanderthaler werden gevonden. Voor kerkgangers: de parochiekerk van Nuestra Señora del Rosario uit de zeventiende eeuw. Voor gezondheidsfreaks: het medicinale water uit een van de talrijke bronnen die het gebied rijk is. Voor cultuurbarbaren: het dorp zelf met het grote terras aan het begin.

Leuk

De jaarlijkse feria en het flamencofestival in het eerste weekend van augustus. En Pasen, als verklede dorpsbewoners gedurende twee dagen hun buren achterna zitten, zo hebben we gehoord. Het Fiesta de la Castana in oktober staat in het teken van, je raadt het al, kastanjes.

Lekker

Alcaucín telt vier restaurants en twee cafés. Voldoende voor een vakantie. Favoriet is La Cocina de Carlos met een groot terras in het begin van het dorp, dan is er nog El Ciervo en het Engelse Azafran. La Parra zit net buiten het dorp. Andere culinaire verrassingen dan de taarten met stokvis en honing (?) en de traditionele streekgerechten zijn we (nog) niet tegengekomen.

Internet: alcaucin 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Alcaucín (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres