´Something old, something new`Een klein Spaans dorp met witte huisjes. Zo herinnerde een Nederlandse vriendin zich Marbella toen ze de stad van glitter en glamour na veertig jaar weer bezocht. Het was niet bepaald een feest van herkenning, maar we zouden  Marbella tekort doen als we blijven hangen in de clichés. Want behalve het imago van criminaliteit en corruptie dat lange tijd aan het ´Chicago aan zee` kleefde, vind je zeker in het oude stadsgedeelte nog veel van de oorspronkelijke charme terug.

Mooi
Het oude stadsgedeelte, het Casco Antiquo, was één van de grootste verrassingen toen wij Marbella voor de tweede keer bezochten. Je kunt er met gemak een ochtend of avond rond slenteren zonder je te vervelen. Het wemelt er van de smalle straatjes, pittoreske pleintjes, barretjes, restaurantjes, balkonnetjes, potten met geraniums die je moeiteloos terugbrengen naar de tijden van weleer.

Leuk
Ook als je jezelf niet tot de rijksten der aarde rekent, is een bezoek aan Puerto Banús een must. Je hoeft zelfs niet ´op chique`, want je ziet genoeg anderen die zich evenmin aan de dresscode houden. Maar het tegenovergestelde kom je ook tegen, vooral aan boord van de luxejachten die (permanent) zijn afgemeerd aan de kade.

Lekker
In het Casco Antiguo wemelt het van de restaurantjes. Op en rond het gezellige Plaza de los Naranjos bijvoorbeeld. Daar vlakbij zit ook het alom geroemde El Balcón de la Virgen (kan niet missen met die grote bougainville). Ook rond de Plaza Santo Christo vind je goede restaurants. Wij aten een keer heerlijke kroketjes en pintxos (kleine hapjes op een prikker en belegde broodjes) in Casa Vasca, een Baskisch restaurant aan de Padre Enrique Cantos. In dezelfde wijk zitten nog veel meer traditionele en trendy (en betaalbare) restaurantjes.

Lees hier en hier nog veel meer over Marbella...

Internet: Marbella