WITTE REUS


Zo wit krijg je zelfs je was niet. Als er een wedstrijd zou zijn voor het witste dorp zou dit de ongekroonde winnaar zijn. De prijs voor het mooiste dorp van het land hebben ze trouwens al een paar keer in de wacht gesleept. En mede daarom moeten alle huizen op last van de gemeente jaarlijks in de witkalk gezet worden. Frigiliana ligt op op 435 meter boven zeeniveau en kijkt uit over de Middellandse Zee. Het dorp strekt zich uit over Almijara gebergte waaraan het zijn spectaculaire uitzichten aan ontleent.

Het dorp stamt uit 1767 en is één van de best intact gebleven Moorse plaatsjes van Andalusië. Het kleine oude centrum met z’n pittoreske straatjes is prachtig gerenoveerd, waarmee Frigiliana een toeristisch voorbeelddorp is geworden dat je om die reden eigenlijk zou moeten mijden. Toch is het er gemoedelijk, vrolijk en fleurig. En zijn er heel veel leuke terrasjes en restaurants die alleen al vanwege het uitzicht uitnodigen voor een bezoek.


Mooi
De parochiekerk van San Antonio uit de zeventiende eeuw, een silo voor de gemeentelijke graanopslag uit 1767 in het oude dorpscentrum. Degenen die graag wroeten in het verleden kunnen misschien is naar de Cueva de los Murciélagos waar vondsten zijn gedaan die duiden op menselijke aanwezigheid in het Neolithicum. De Phoeniciërs lieten hun erfenis achter in de heuvels van het Tejar gebergte, ook bekend als de Cerro de las Sombras (de schaduwheuvels), terwijl de ruines van een Romaanse burcht herinneren aan de aanwezigheid van de Romeinen. Helemaal op de top van het dorp zijn ook nog de restanten van een middeleeuws fort, het Castillo de Lizar, te vinden.

Leuk
Het stikt in Frigiliana van de leuke terrasjes en binnenplaatsen waar je iets kunt eten of drinken. Ook de rommel- en antiekmarkt op zaterdag is leuk. En er zijn een paar leuke –veelal door buitenlanders geëxploiteerde - galeries en cadeauwinkels waar ze keramiek, houtsnijwerk, tegels en geschilderd glas verkopen.

Lekker
Naast de traditionele gerechten uit de streek is vooral de in olijfolie gestoofde Choto representatief. En een glaasje lokale muskaatwijn er bij (of er na) is ook niet te versmaden. lekker eten kun je onder meer bij El Porton.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Frigiliana (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

 

 

 

 

 

 

Markt:

elke donderdag van 9.00-14.00 uur.