DORSTIG VOLKJE

 

Dit rustige en eenvoudige Spaanse plattelandsdorp zul je waarschijnlijk niet zo snel bezoeken als je niet toevallig een leuk hotel of B&B in de buurt hebt gehuurd zoals Het Groene Wonder. Het deed ons hart in ieder geval niet sneller kloppen. De weg er naar toe vanaf Ronda via de A374 is wel wonderschoon. Je komt er bijna geen kip tegen, zeker op het stuk bij Algodonales. Op zulke wegen besef je weer eens goed hoe overvol de Nederlandse wegen zijn en hoe weinig natuur er nog over is. Als je vanaf Puerto Serrano vervolgens terug rijdt via de A384 richting Antequera heb je een prachtig rondje Andalusië gemaakt. Houd je fototoestel paraat, want geheid dat je wel een paar keer wilt stoppen.
Puerto Serrano ligt in de provincie Cádiz, in het gewest Sierra de Cadïz op 161 meter hoogte en bij de oevers van de Guadalete rivier. Het dorp heeft zo´n 7.000 ingezetenen en honderd kroegen.

Bijzonder
Puerto Serrano herbergt, waarschijnlijk vanwege de afgelegen ligging, verschillende afkickklinieken voor drugs- en alcoholverslaafden.

Mooi
Behalve de bijzondere ligging, kent het dorp geen noemenswaardige bezienswaardigheden. Rond Fuente de Ramos zijn de restanten van een nederzetting van vierduizend jaar geleden gevonden. Er is ook bezoekerscentrum ingericht. Ten tijde van ons bezoek was de Feria van augustus net achter de rug en die is in elk Spaans dorp leuk vanwege de couleur locale. Enkele mooie en bekende plaatsen in de buurt zijn onder meer Ronda, Jerez de la Frontera, Arcos de la Frontera, Villamartin, Prado del Rey, Zahara de la Sierra, Grazalema en Setenil. Een paar daarvan liggen aan de Ruta de los Pueblos Blancos liggen, de Witte Dorpen route die je langs bijzondere Andalusische bergdorpen voert.

Leuk
Kiko is een veelvoorkomende familienaam in Puerto Serrano en die kom je overal in het dorp tegen.

Lekker
Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar bij Venta Kiko aan de rand van het dorp kun je aardig eten, bij Méson Kiko is vooral het vlees goed en kun je ook buiten eten. 

internet: Puerto Serrano

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Puerto Serrano (Cadíz)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

Volgens de overlevering symboliseren het paard en het gebroken leidsel op het dorpswapen van Puerto Serrano de Christelijke herovering. Het paard zou zich in de strijd hebben losgemaakt en met zijn berijder, de plaatselijke burgemeester, zijn teruggekeerd naar het kasteel.

 

 

 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres