WIT DORP TUSSEN DE ROTSEN


Montejaque is een klein en vriendelijk Andalusisch dorp op 15 kilometer rijden van Ronda. Het ligt 700 meter boven de zeespiegel, tussen de bergen van de Valle (vallei) del Guadiaro in het gewest Serrania de Ronda en het natuurpark Sierra de Grazalema. De naam stamt uit het Moorse verleden en betekent verloren berg. Montejaque ligt aan de bekende witte dorpen route. Het dorp heeft zo´n 1.100 inwoners.

Mooi

De Sierra Grazalema is een van de groenste natuurparken van Andalusië en heeft een afwisselend landschap, waaronder indrukwekkende kalkstenen rotsformaties. Je kunt er kilometers dwalen via één van de talloze goed uitgezette wandelpaden. In de buurt van Montejaque liggen ook grotten die ondergrondse rivieren en archelogische vondsten herbergen.

Leuk
Leuk genoeg om een keer naar toe te gaan, het lokale museum dat helemaal aan de speleologie (grotkunde) is gewijd. Dorpsfeesten zijn er halverwege mei en half augustus.

Lekker
Montejaque herbergt een stuk of wat restaurants die allemaal niet echt noemenwaardig zijn. Drie kilometer buiten het dorp echter, bij het station van Benoajan, zit El Muelle, waar vooral de vleesgerechten van de op hout gestookte oven erg lekker zijn en ook de verhouding prijs kwaliteit klopt. Bij bar La Cuesta hebben ze aardige tapas. Het zit vlakbij bij het kantoor van de Guardia Civil aan één van de zijstraten in de hoofdstraat van het dorp. En je kunt zelf ook altijd nog een maaltijd samenstellen met ham en worst van het zwarte Ibéricozwijn dat je hier veelvuldig aantreft.
 
internet: Montejaque

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Montejaque (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

Santiago, schutspatroon van Montejaque