OUD VISSERSDORP MET EEN HIP SAUSJE


Conil de la Frontera ligt in de provincie Cadiz en stamt uit de tijd van de Phoeniciers. Het is een authentiek Spaans vissersdorp maar met een steeds hipper sausje er over heen. De brede zandstranden nodigen uit tot lange strandsessies of lunch met uitgebreide nazit in één van de vele strandtenten. Niet voor niets is het dorp onlangs uitgeroepen tot beste Spaanse badplaats. Het merendeel van de toeristen bestaat uit Spanjaarden, waarvan veel afkomstig uit het noorden. Conil de la Frontera heeft zo´n 20.000 inwoners. De Levante (letterlijk: wind uit het oosten en de Spaanse tegenhanger van de Franse Mistral) zorgt soms voor dagenlange onrust. Tot wanhoop van sommige (Noord-Europese) toeristen, maar tot blijdschap van de wind- en kitesurfers.

Mooi
De meer dan 14 kilometer lange zandstranden waarvan Playa los Bateles de langste en meest populaire is. Je kunt je ook terugtrekken op één van de intiemere stranden en baaien zoals die bij La Roche verderop. Ander pluspunt is dat het dorp nog authentiek Spaans is en hopelijk nog heel lang blijft. Conil ligt aan de witte dorpenroute en heeft nog veel Arabische invloeden. Ook het achterland met uitgestrekte pijnboombossen is de moeite waard om te verkennen.

Leuk
De vrijdagmarkt bij het strand met leuke opwaaiende zomerjurken en t-shirts tot olijven en bloemen. Ook leuk is dat de zon schijnt hier bijna altijd, januari is de enige echt natte maand. En nog leuker is het - zoals vroeger ooit ervaren op Ibiza- om met vollle maan en de Levante ´s nacht op het strand te wachten op de springvloed. En vervolgens ga je bij ochtendstond paardrijden, want dat kan je ook goed in Conil en omstreken.

Lekker
Als vissersdorp (tonijnvangst) herbergt Conil vele visrestaurants. Aanraders hebben we (nog) niet maar er is vast voldoende te vinden. Zeker in het gezellige oude centrum.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Conil de la Frontera (Cadiz)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

 

 

 

 

 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres