AAN HET VOETENEIND


Omdat het aan de voet van El Torcal ligt, wordt dit aardige dorp in de Spaanse volksmond ook wel als zodanig beschreven: ´al pie del Torcal´. Het ligt 500 meter boven de zeespiegel, op ruim een half uur rijden van Malaga en op 20 minuten van Antequera. Sommige archeologen beweren dat er in de verre oertijd, zo´n 60.000 jaar voor Christus al (oer)mensen leefden, maar harde bewijzen daarvan zijn er niet. De nog alom aanwezige restanten van Romeinse aanwezigheid daarentegen wel. Ze dateren van zo´n 200 jaar voor Christus. Het dorp telt zo´n 3.300 zielen en is ondanks de aanwezige Noord-Europeanen aardig zichzelf gebleven. Alle standaardvoorzieningen, van supermarkt tot discotheek en medisch centrum zijn aanwezig. 

Mooi
Het nabijgelegen Castillo de Xébar dat dateert uit de tijd van de Moorse overheersing. En als je het dorp vanaf Malaga benadert, ga je over El Puente del Horcajo. Deze brug uit 1786 is één van de andere bruggen nabij het dorp die speciaal werden aangelegd voor de ´camino real´, de koninklijke weg vanaf Madrid naar de kust.

Leuk
Het Festival del Verdiales is een toeristische trekpleister en één van de bekendste in de provincie Malaga.

Lekker
Het dorp telt zoals alle Spaanse dorpen veel bars en restaurants waar je typisch Andalusische streekgerechten kunt eten. net nieuw en met een uitstekende keuken is El Rincon de Villa met een prima keuken en alleraardigste gastheren. Als het Spaanse eten je verveelt kun je voor de afwisseling een keer gaan eten bij Hotel La Posada del Torcal, even buiten het dorp of naar één van de twee (Spaanse) pizzeria´s in het dorp. Voor je zoete trek kun je terecht bij één van de twee banketbakkers.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Villanueva de la Concepción (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres