Vissersdorp met ambitie

 

Ooit niet veel meer dan een eenvoudig vissersdorp aan een smoezelig zandstrand, groeide Torre del Mar in veertig jaar uit tot een leuke toeristische badplaats. Een Nederlander die er al jaren woont, vertelde ons eens dat hij Torre del Mar één van de leukste badplaatsen aan dit deel van de Costa del Sol vindt. En hij heeft gelijk, want ondanks dat het niet uitblinkt in schoonheid en er inmiddels aardig wat Noord-Europeanen wonen, is Torre del Mar toch behoorlijk Spaans en authentiek gebleven. 

Vooral op zondag maar ook op andere (zomerse) weekdagen is het gezellig op de boulevard. De vuurtoren die de boulevard markeert, dateert uit 1864 en geeft licht aan de nachtelijke passanten op zee. Ooit fungeerde Torre del Mar als natuurlijke haven voor alle nabijgelegen kustdorpen, getuige de vondsten uit de tijd van de Phoeniciërs. In de eerste geschreven documenten uit de elfde eeuw memoreert Ab-dallah over Miraya Ballis zoals de plaats toen heette. Tegenwoordig wonen er zo´n 15.000 mensen.

Mooi

Veel toeristische bezienswaardigheden zijn er niet, behalve misschien de overblijfselen van de oude suikerrietfabriek. De pylloxera plaag, die ook de wijnbouw teisterde, maakte eind negentiende eeuw korte metten met de suikerrietteelt en de industriële verwerking daarvan. Het mooie van dat er verder weinig moois is te zien, is dat je lekker op het strand kunt blijven zitten.

Leuk

Het strand in de zomer. En vanwege de gelijkmatige afloop in zee heel geschikt voor kinderen. De Spanjaarden komen meestal na de siësta, rond een uur of 16.00 en hebben dan van alles bij zich: eten, drinken, stoeltjes, tafels, parasols en de rest van hun familie. In de zomervakantie zijn er´s avonds marktkraampjes en kinderattracties op de boulevard. Ook de warenmarkt op donderdagochtend in het centrum is druk en gezellig. Aan het eind van de boulevard (kijkrichting Marbella) zitten een paar leuke, voor Andalusische begrippen moderne strandtenten zoals Bahia de Tanit met lekkere muziek, wapperende gordijnen en loungebedden op het strand. Lekkere cocktails (aanrader: Caipirinha) en leuke lunchhappen, waaronder de bekende Tanit salade die zelfs in AH´s kookschrift staat (er is ook nog een restaurant tegenover de vuurtoren). ´s Zomers zijn er vaak dj´s en live optredens, meestal op zondagmiddag. Beetje jammer is dat met de stijging van de de populariteit ook de prijzen fors zijn gestegen. Iets verder dan Tanit bevindt zich een andere leuke strandtent: Berebere. Een heerlijke hangout met dezelfde opzet als de buren.

Lekker
De meeste restaurants zitten aan de boulevard en vlak daarachter. Een van onze favorieten is bar El Negri waar we vaak op zondagmiddag lunchen. Maar ook in één van de vele chirenguitos op het strand kun je redelijk goed Spaans eten, wat hier vooral betekent veel vis (gegrilde sardientjes!) en paella. Het lekkerste gebak uit de streek eet je bij Don Pedro tegenover het politiebureau aan de doorgaande weg, de Avenida Andalucía. Het lekkerste ijs eet je bij de zaak op de hoek vlakbij de boulevard waarvan we de naam even zijn vergeten. Bij Safari-Lounge eet je Spaanse gerechten in een Noord-Europees jasje op de sofa´s buiten. De lekkerste pizza's in een fantastisch Italiaans decor eet je bij Bar Italia aan de Duque de Ahumada 7.

internet: torre del mar

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Torre del Mar (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


    

 

 

 

 

 

De lekkerste en leukste Italiaan van de streek: Bar Italia