CHIQUE AUTHENTIEK

 

Estepona, voorzichtig ook wel de ´new golden mile´ genoemd, heeft iets wat je in veel badplaatsen aan de Spaanse kust niet meer vindt: oorspronkelijkheid. In de restaurants en terrasjes aan de gezellige jachthaven komt een mengeling van Spanjaarden en Noord-Europeanen. Aan de westelijke oever wordt de komende jaren trouwens flink geïnvesteerd in de aanleg van een nieuwe jachthaven. Estepona heeft onlangs de fel begeerde vergunning hiervoor van de regionale overheid in de wacht gesleept. Er zijn ook plannen voor een nieuw winkelcentrum en andere voorzieningen waarmee Estepona Puerto Banus in Marbella weleens naar de kroon zou kunnen steken. Langs de huidige boulevard heerst een gezellige drukte en Spaanse levendigheid. De kilometers lange stranden bieden alle denkbare faciliteiten. Winkel- en restaurantvoorzieningen zijn er overal volop. Als voormalige nederzetting van Phoeniciërs, Romeinen en Moren zijn er in de stad diverse overblijfselen die daar aan herinneren. Behalve een bloeiend uitgaansleven, zijn er het hele jaar talloze feesten en festivals die in het teken staan van een rijke visserijtraditie en de landelijke achtergrond.

Mooi

Het Castillo del Nicio, of wat daarvan over is, uit de negende eeuw. Enkele muren en torens zijn bewaard gebleven. Andere  bezienswaardigheden zijn de Iglesia de los Remedios, een oude Franciscaner kerk. De oorspronkelijk Arabische Torre del Reloj (klokketoren) deed ooit dienst als minaret van een moskee. Ook al is er nog maar weinig van over, ook het San Luis kasteel dat in de zestiende eeuw werd gebouwd voor de katholieke Koningen is de moeite waard. Evenals de stierenvechtarena uit 1972, die vooral bijzonder is vanwege de a-symetrische architectuur.

Leuk

Het oude centrum met de vele restaurantjes en tapasbars in  Spaanse sfeer. De oude haven (Puerto Deportivo) waar je op een terrasje kunt genieten van de sfeer, het uitzicht, je drankje en een hapje. De boulevard (vrijdagavond!) en de vele stranden, direct in het centrum en daarbuiten.

Lekker

Het restaurantleven van Estepona heeft een keur aan keukens en gerechten, van Mexicaans tot Marokkaans, maar het lekkerst zijn de (veelal ook zeer betaalbare) visgerechten op de menukaarten in deze traditionele vissersplaats. Bij Halomon aan de haven eet je lekkere tapas. En je ijsje voor toe haal je bij de ijssalon aan de overkant.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Estepona (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Iglesias de Los Remedios

 

 

 

Torre del Reloj