PHOENICIERS, PRIESTERS EN PASSIE

 

Je passeert Riogordo op de doorgaande weg van Casabermeja naar Velez-Malaga. Deze weg is op zich is al een feest voor wie dit deel van Andalusië, La Axarquía, voor het eerst bezoekt. Daar wil je meer van. Riogordo ligt op 400 meter hoogte, vanaf de rivaliserende buurtgemeente Colmenar gezien eigenlijk in een dal. En dat klopt ook, want het ligt in de vallei van de Rio de La Cueva. Een stroompje van nauwelijks enige betekenis dat bij heftige regenval plots in een kolkende rivier verandert. Ook Riogordo heeft een oud verleden. Sporen van Phoenicische en Romeinse nederzettingen getuigen daarvan. Het dorp herbergde ook de nodige beroemdheden. Zo sloegen Koning Ferdinand en zijn troepen er ooit hun tenten op na de inname van Velez-Malaga in 1487. En een locale priester verwierf eeuwige roem door het op te nemen tegen de troepen van Napoleon. Tegenwoordig geniet het dorp vooral faam vanwege de Passiespelen die elk jaar rond Pasen worden opgevoerd. Zo ongeveer het hele dorp doet direct of indirect mee aan dit openluchtspektakel.

Mooi

De Virgen de Gracia kerk uit de zestiende eeuw. De barokelementen in de hermita Jesús Nazareno uit 1681. De dertien nissen met christelijke voorstellingen tegen de gevels. Sommigen stammen uit de zestiende eeuw.

Leuk

De Passiespelen rond Pasen die het leven en lijden van Christus verbeelden. Het spektakel er om heen en het kabaal van de toeschouwers is minstens zo boeiend en een belevenis op zich.

Lekker

Als je ze ook zonder kruidenboter en stokbrood lekker vindt: slakken. Eind mei wordt er zelfs een feest aan dit weekdier gewijd. De Riolivo, zoals de plaatselijke olijfolie heet, is van goede kwaliteit.

internet: riogordo

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Riogordo (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres