EEN GEZOND DORP


Periana is een leuk en vriendelijk dorp met rondom fantastische vergezichten. Het ligt 28 kilometer van de kust op 547 meter hoogte en telt ruim 3.500 inwoners. Aan de noordzijde wordt het omringd door verschillende gebergten zoals de Sierra de Enmedio, terwijl het zuiden uitkijkt op het dal van de Guaro rivier, het stuwmeer van La Viñuela en de kust. In en om het dorp zijn allerlei archeologische vondsten gedaan, onder meer uit de Romeinse tijd en de prehistorie. Hoewel van Moorse oorsprong werd Periana in 1884 getroffen door een aardbeving waarbij 58 mensen omkwamen. Periana was een van de dorpen aan de spoorlijn van de kust richting Ventas de Zafarraya op 940 meter boven zeeniveau.


Uitzicht op Periana en het stuwmeer van Viñuela

Mooi

De San Isodro kerk in neo-Mudejar stijl, genoemd naar de plaatselijke schutspatroon. Let vooral op de mozaiekvloer. De oude Arabische wasplaats die je al wandelend door de steile straatjes tegenkomt.


Leuk

De nog niet zo lang geleden gerestaureerde Arabische zwavelbaden van de Baños de Vilo, op zo´n twee kilometer van het dorp. Het geneeskrachtige water schijnt vooral goed voor je huid te zijn.


Lekker

Tijdens de Dia del Aceite Verdial eind maart kun je een van de twee lokale specialiteiten proeven: olijfolie. En de perziken eind augustus tijdens de Feria van de Melocoton schijnen de beste van Spanje te zijn. Ook de 'sopa cachorrena' (sinaasappelsoep met olijfolie en knoflook) moet je eens proberen.
 
Gemeentelijke website: Periana

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Periana (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres