´HOOFDSTAD`VAN DE MONTES DE MALAGA


Geen spannend, maar wel een gemoedelijk en typisch plattelandsdorp. En heerlijk om te wonen. Colmenar, ook wel de hoofdstad van de Montes de Malaga genoemd, ligt in de streek La Axarquia op 694 meter boven zeeniveau. De noordelijke en zuidelijke gemeentegrenzen worden bepaald door de heuvels van La Axarquia en de Montes de Malaga, terwijl het westen en oosten worden omzoomd door uitgestrekte olijfboomgaarden en graanvelden.

Mooi

Vanaf het hoogste punt bij de kapel van de Virgen de la Candelaria, de beschermvrouwe van het dorp, heb je het mooiste uitzicht. Je ziet de bergen van de Tajos de Gómer en de Doña Ana, de Sierra Tejeda en bij helder weer zelfs die van de Sierra Nevada.

Leuk

Het jaarlijkse Mostofeest in december waar je dronken kunt worden zonder te betalen. Er worden lokale (zoete) wijnen en specialiteiten gepresenteerd. Ook de locale processies door de smalle dorpsstraatjes zijn een ervaring, bijvoorbeeld die van de Virgen de la Candelaria in februari. En in augustus staat het dorp op zijn kop vanwege de Feria de Agosto. De enige bar van het dorp met Hollandse warmte en gezelligheid is Barbartola, van Nederlandse eigenaren maar met een internationale en ook Spaanse cliéntele.

Lekker

Colmenar is bekend vanwege haar worstjes (embutidos de Colmenar). De lekkerste koop je bij Carnicería Molina. Ook bijenhoning en geitenkaas zijn plaatselijke specialiteiten. Een typisch streekgerecht is de Plato de Los Montes bestaande uit varkensvlees, chorizo, aardappelen, groene paprika en een gebakken ei. En dat allemaal tegelijk op één bord. Lekker Spaans eten kun je bij Antonia en bij Los Pepes er tegenover hebben ze lekkere tapas. Hotel Los Montes (entrecote met pepersaus!) en Arco del Sol hebben ook een voor onze begrippen redelijke (Spaanse)keuken.

Internet: colmenar

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Colmenar (Malaga)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadresBakkersvrouw