TRENDY TARIFA


De sfeer is die van een echte havenstad en anders dan in de rest van Andalusië. ´s Zomers althans, als er veel toeristen en surfers zijn. ´s Winters schijnt het er net zoals in alle vakantieplaatsen een stuk alledaagser te zijn. Maar in de zomermaanden hangt er een relaxte sfeer, met een mengeling van hippie en yuppie. De gezellige hoofdstraat wordt bevolkt door talloze surfshops die nagenoeg allemaal dezelfde inrichting en collectie hebben. Leuk blijft het evengoed, het herinnert ons aan onze zeiljaren in Friesland. Op straat kom je allerlei nationaliteiten tegen, veelal Noord-Europese jongeren die hier voor een lange surfvakantie zijn, maar ook vakantievierende Spanjaarden uit Madrid. Het leukste gedeelte van de stad ontdekten we pas een paar dagen later, aan de zuidkant, met leuke winkeltjes, hippe bars, lekkere restaurantjes en leuke pleintjes.

Mooi

De haven waar de oude vestingmuur ´s avonds in alle kleuren van de regenboog verlicht wordt, het Castillo de Guzman aan de gelijknamige straat, en de Iglesia de San Mateo, een vijftiende eeuwse kerk.

Leuk

De straatmuzikanten die je hier nog waar voor je geld geven. De shoarmazaak in de hoofdstraat met broodjes die niet naar shoarma smaken. Het grote terras in het stadscentrum waar veel te kijken is. Eten kun je daar beter niet doen, het is te duur voor Spaanse begrippen en weinig smaakvol. Bij het populaire Soul Café in het oude centrum zijn regelmatig gast-dj´s uit Millaan, op uitnodiging van de Italiaanse eigenaren. langs de kust vind je hippe strandbars, zoals het populaire La Jaima waar je overdag thee kunt drinken en ´s avonds kunt dansen.

Lekker

De meeste restaurantjes zitten in het oude stadgdeelte. Makelijk, betaalbaar en lekker eet je bij Ali Babi, van kebabs tot falafel. Achter de San Mateo kerk zit Mandrágora waar ze serveren ze Andalusische, Marokkaanse en Aziatische gerechten serveren. Internet: tarifa

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Tarifa (Cadiz)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres