Groen Grazalema


Dit gewest in het noordoosten van de provincie Cádiz wordt ook vaak de Sierra de Grazalema genoemd. Het betreft het gebied ten westen van de Cordillera Penibética en aangrenzende gebergten zoals de Sierra del Pinar met de hoogste berg van de buurt, el Torreón van 1685 meter hoog. Bij helder weer kun je vanaf de top Gibraltar en Marokko zien liggen.

Het eerst wat je waarschijnlijk opvalt is hoe groen en bergachtig het er is. Als je van actie en natuurschoon houdt kun je hier dan ook je lol op, want het gebied leent zich uitstekend voor bergbeklimmen en speleologie. Ook voor wandelaars is het een eldorado, vooral in het voor- en najaar. Een deel van de het gebied is benoomd tot natuurpark, het Parque National Sierra de Grazalema, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. Net zoals in de Sierra de las Nieves is ook de Sierra de Grazalema door Unesco tot biosfeer verklaard en vind je hier ook de zeldzame pinsapo, de zilverspar die verder alleen in Rusland en Marokko voor komt.

Ansichtkaart
Bekende plaatsen en allemaal van hoog ansichtkaartgehalte zijn onder meer Arcos de la Frontera, Prado del Rey, Ardales, Olvera, El Bosque, Grazalema, Montejaque, Cortes de la Frontera en het dorp met de overhangende rotsen, Setenil de las Bodegas.

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres