ANDALUSISCHE REUS 


Eerst een beetje aardrijkskunde: de Sierra Nevada heeft zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. Daarmee is dit bergmassief na de Alpen de hoogste bergketen van Europa. De absolute topper is de Mulhacén die met 3.482 meter de hoogste berg van Spanje is. Een goede tweede is de Pico Veleta met 3.392 meter.

Roofvogels

En verder is het ook hier weer vooral erg mooi. Door de contrasten in landschap en bergen, de afwisselende begroeiing en een bijzondere (en voor Europa) waardevolle fauna. Je vindt er steeneiken, Spaanse eiken, kastanjebomen en dennenbossen op de hoger gelegen hellingen. In het massief leven meer dan twintig verschillende soorten vlinders, vogels, roofvogels en zoogdieren zoals de berggeit. Sinds 1999 is het gebied rond de hoogste toppen niet voor niets tot Parque Nacional de Sierra Nevada verklaard. Je kunt er eindeloos wandelen, fietsen en genieten van de vele vergezichten. Ook dit is Andalusië.

Langzaam rijden

De moderne skipistes van Sol y Nieve (zon en sneeuw) liggen een paar honderd meter lager in het dorp en ook daar is van alles te beleven. In de winter, als het heeft gesneeuwd, kan het glad zijn. Maar hier geldt geen weeralarm en strooien doen ze ook niet. Dus is het vooral oppassen geblazen en langzaam rijden, maar dat kost je hier weinig moeite.

Klik hier voor meer informatie over skien op de Sierra Nevada.

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres