De zon in de zee zien zakken

 
Even voorbij Estepona merk je het al; je rijdt een andere wereld tegemoet. En als je na Algeciras de bocht hebt gerond richting Tarifa en de wind opsteekt weet je het zeker: je bent aan de Costa de la Luz, de lichtkust, door Manuel Machado ooit omschreven als de zoute helderheid. ´Van de wind leven´ wordt hier bewaarheid, want de wind is hier zo´n beetje het regionale handelsmerk. Het handjevol windmolens langs de Hollandse Afsluitdijk, is niets vergeleken met de honderden windreuzen die je hier passeert.

Friesland
En de golven van de Atlantische Oceaan zijn een eldorado voor de kolonies wind- en kitesurfers die hier elke zomer neerstrijken. Al vanaf de weg zie je de vrolijk gekleurde vliegerdoeken boven zee dansen. En het is een vreemde gewaarwording als je op de N340 ineens een winkel van een oerdegelijk Fries merk als Gaastra passeert.


Bar in Tarifa

Nachtleven
De brede, witte zandstranden zijn een ander handelsmerk van de Costa de la Luz. (Neem wel een tent of windscherm mee want het waait er bijna altijd). Vanwege al die kitesurfers schijnt hier ook een levendig nachtleven te zijn, maar wij hebben dat – op een paar Mojito´s (zie recept hiernaast) in een strandbar na- zelf nog niet aan den lijve ervaren. Wat we wel weten is dat de sfeer in deze zuidelijke havenstad van Europa anders is dan in de rest van Andalusië. En dat je hier prachtig de zon in de zee ziet zakken.

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

 


Tip voor een dagtrip:
Vanuit Algeciras
en Tarifa kun je
met de (snel)boot oversteken naar Marokko. In iets meer dan 35 minuten (met de snelboot) vaar je een andere wereld binnen.