Hier ontspringt de Riofrio


LEKKERBEKKEN IN RIOFRIO


Riofrio is zo´n dorp waarbij je twijfelt of je er wel naar toe moet. Nabijgelegen plaatsen zoals Archidona, Loja en Antequera zijn toeristisch gezien absoluut meer de moeite waard. Maar als je van forel houdt en ook graag een hengeltje werpt, kun je het niet links laten liggen, want daar is dit dorp om beroemd. En het is er best leuk.

Volgens enkele locals eet je de lekkerste forellen bij Paco Rama en anders op de plekken waar de meeste Spanjaarden zijn. Gegrilde forel met amandelen is één van de plaatselijke specialiteiten, maar ook de variant met tomaat uien en knoflook is niet te versmaden. Maar gegrild met een alleen een beetje knoflook vinden wij hem het lekkerst. 

Ecologische kaviaar
Van de vele forelkwekerijen springt eentje er in alle opzichten boven uit: de Piscifactoría de Sierra Nevada. Dit bedrijf van de eigenzinnige bioloog Alberto Domezzin is de eerste organische viskwekerij in de hele wereld. Behalve forel wordt er ook steur gekweekt. De Piscifactoría produceert nu één van de beste kaviaarsoorten ter wereld en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Riofrio ligt aan de A92 tussen Malaga en Granada; en je rijdt er zo maar voor bij. Niet doen dus! 

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres