Absolutely fabulous!


Marbella is voor sommige Noord-Europese jongeren een geliefd oord om hun vrijgezellenfeestje te vieren ontdekten we. Ook, of juist vooral, degenen die zich niet tot de happy few rekenen, maar het allemaal wel eens willen meemaken. Niks mis mee natuurlijk. Deze categorie feestvierders vindt ´s avonds vanzelf een weg in het drukke uitgaansleven rond de Puerto Banús. Bij het Colonial Café bijvoorbeeld waar je in plaats van een serieus gesprek beter kunt nippen aan je drankje en wachten tot de DJ begint te draaien. Het trendy News Café pal aan de haven is een goed begin van je avondje uit, daarna kun je bij Sinatra´s verder op stoom komen. Deze bar is sinds de opening in 1977 hét trefpunt voor de jetset en iedereen die daar bij wil horen of ooit heeft gehoord. Bij TIBU ga je los op de beats van de (internationale) dj´s om daarna af te koelen op het openlucht terras. Ook bij Pangea kun je kijken naar de sterren als je deze op de dansvloer nog niet bent tegen gekomen. Nog niet hot genoeg? Onderweg komen we op billboards weleens de naam van een club tegen waar meisjes topless op de bar dansen...Verder is de lijst clubs, pubs en bars in dit stadsdeel oneindig. Verstand op nul en gaan!

Flamenco
Als je het aandurft om in Marbella naar een flamenco-optreden te gaan, krijg je bij Ana Maria redelijk waar voor je geld. Het zit aan de Plaza Santo Christo 5, de shows beginnen rond 22.30 uur (van zaterdag tot woensdag), je moet wel van te voren reserveren.

The real thing
Als je het wat hoger op zoekt en de tijd van vrijgezellen feestjes nog moet krijgen, al achter de rug hebt of nooit hoopt mee te maken, dan zijn dit een paar van de echte places to be in de Golden Mile.

Dreamers is sinds de opening in 2000 één van de populairste clubs van Puerto Banús. Lokale en (internationale) gast dj-s zorgen voor lekkere house die verder wordt opgeleukt met go-go dancers en regelmatig ook live acts. Er passen meer dan 1.400 mensen in de discotheek. Suite del Mar bij het Puente Romano Hotel is een populaire beachclub die ´s nachts verandert in een nachtclub met een mix van R&B en Latin House muziek om op uit je dak te gaan.

Ocean Club


Het exclusieve Ocean Club Marbella is één van de grootste clubs van Europa (9.000 vierkante meter). Je vindt er behalve bars en chill-outs ook exclusieve boetieks en modewinkels, een spa en massageplek en restaurants waar je Thais, sushi, Italiaans en nog veel meer kunt eten. Ocean ligt aan de Avenida Lola Flores in Puerto Banús. De beste kans om oog in oog met een celibrity te komen, is de exclusieve discotheek en nachtclub van de ondernemende Parisienne Olivia Valere. Naomi Campbell, Kate Moss, Bruce Willis, Mick Jagger, Mariah Carey en Enrique Iglesias zijn eerder in deze mondaine discotheek gesignaleerd. Een eigentijdse en onberispelijke outfit is vereist en houd je gezicht in de plooi, ook als je aan het eind van de avond de rekening onder ogen krijgt.

Nikki Beach
Even buiten Marbella maar behoorlijk de moeite waard zijn Viktors Beach en Nikki Beach. Vooral de exclusieve cultclub Nikki Beach staat internationaal bekend vanwege zijn eclectische en mondaine uitstraling, exclusieve parties en (thema)feesten. Het ligt in Elviria, bij Don Carlos Hotel beach. Je kunt er zwemmen, eten (waaronder Thais en sushi), chique cocktails drinken, winkelen en uit je dak gaan. Neem een dikke portemonnee of je credit card mee want alleen een strandbedje kost al een vermogen. Nikki Beach ligt in Elveria, bij hotel Don Carlos. Open: juni tot september van 11.00 tot 2.00 uur, in april, mei en oktober van 11.00 tot 20.00 uur. 

Viktors Beach is een heerlijke chillout voordat je het nachtleven in duikt. De sfeer is relaxed en het personeel is vriendelijk. Je kunt er luieren, eten (vis en schelpdieren) en zwemmen en luisteren naar Afro-Carribean muziek. Viktors Beach ligt in Urbanisation El Ancón aan de Carretera de Cádiz, afrit 177).

Ook bij de Ocean Club vind je gelijkgestemenden die samen met jou de ultimate beach experience willen beleven.

Siroko Beach

Bij Siroko Beach vind je hetzelfde relaxte sfeertje dat je vaak bij strandbars op Ibiza aantreft. Het ligt vlak aan zee bij Lunamar, op heerlijk zacht zand. Haren in de wind, al nippend aan je coole Mediterrane cocktail kan jouw dag niet meer stuk. In de weekenden is er regelmatig live muziek.

Golden Mile Estepona

In the new Golden Mile is Plato 68 onbetwist de beste nachtelijke hot spot. De dj draait voornamelijk R&B en funky house voor de jonge en overwegend Spaanse clientele. De discotheek beslaat twee verdiepingen met in de vloer verzonken VIP tafels op de begane grond.