Paarden wachten voor de Parade 

OLÉ! 


De stad van de flamenco biedt uiteraard volop mogelijkheden voor het bijwonen van een live-optreden. Het kloppend hart van flamenco zetelt in Triana, de beroemde wijk in Sevilla. Oriënteer je eerst eens bij één van de drie belangrijkste flamencotheaters: het Teatro Opera del Maestranza, Teatro Lope de Vega en Teatro Central. Daar is bijna altijd wel wat te doen. En anders herbergt de stad talloze zalen en podia waar je goed terecht kunt. Zoals in Tablao El Arenal met een kleine maar aangename zaal waar je voor pakweg 28 euro een goede show van 1,5 uur krijgt voorgeschoteld. Iets alternatiever is Casa de la Memoria waar je voor zo´n 15 euro in een patio een optreden van een uur kunt bijwonen. Tijdens de show wordt ook ingegaan op de Moorse geschiedenis en de tijd dat drie culturen (islam, christenen en joden) vreedzaam naast elkaar leefden.

Enrique Morente

Casa de la Memoria de Al-Andalus dateert uit de achttiende eeuw. Het pand bevat echter nog elementen van het oorspronkelijke gebouw uit de zestiende en zeventiende eeuw. In deze authentieke omgeving kun je traditionele flamenco zien. Er is ook een documentatiecentrum en een permanente expositie over flamenco ingericht.

Gratis flamenco

Als je bijna blut bent maar de ervaring niet wilt missen, kun je in La Carbonería terecht voor gratis flamenco. La Carbonería wordt in bijna elke reisgids genoemd, maar is nog steeds een bezoek waard. Het is een voormalige kolenopslagplaats die is omgetoverd tot een prachtige flamencobar. Er is een groot binnenterras van waaraf je kunt genieten van live flamenco muziek (meestal), maar ook van bluesoptredens en Andalusische en etnische muziek. Het publiek is gemêleerd, van toeristen tot (jonge) Spanjaarden.

Ook in Casa Anselma kun je gratis naar binnen voor spontane flamenco optredens en aanverwante-muziek. Vaak doet het publiek spontaan mee. Er wordt wel van je verwacht dat je een drankje bestelt, de eigenaresse –Anselma- let daar zelfs op. En ze zingt zelf trouwens ook. Als je moe bent van het dansen en meezingen, kun je even bijkomen met een paar heerlijke tapas.
 
Een paar andere bekende namen voor flamenco-optredens in Triana zijn Lo Nuestro, het Museo del Baile Flamenco, Tertulia Flamenco, Simpecao (aan de rivier), El Patio Sevillano.
 
Tweejaarlijks festival
Elke twee jaar wordt in Sevilla een maand lang een groot flamencofestival gehouden. De Bienal de Flamenco is het belangrijkste festival ter wereld op het gebied van flamenco en je kunt er de allergrootsten uit elke discipline bewonderen.
 
Nog meer Flamenco:
Op FlamencoTickets vind je meer informatie over reserveren van tickets, ook in andere plaatsen zoals Granada, Cordoba en Jerez.
 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Flamenco in Sevilla? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Carbonería
Adres: Calle Levíes, 18
Wijk: Santa Cruz
Bus: Casco Antigo, C3, C4
Open: van 20 tot 4 uur


Casa Anselma
Adres: C/ Pagés del Corro, 49 Esquina Antillano Campos
Wijk: Triana
Bus: 40, C3
Open: van 20 a 1 uur (zondag gesloten)


El Arenal
Adres: Rodo 7
Wijk: Casco Antiguo
Bus: B2, C4
Open: 21 – madrugada (dageraad)


Casa de la Memoria de Al-Andalus
Adres: Calle Ximenez de Enciso, 28
Wijk: Santa Cruz
Bus: 1, 21, 23, C3, C4