GEEN OOG DICHT

 

Zoals je bij een stad van dit formaat mag verwachten, heeft Sevilla een bruisend nacht- en uitgaansleven. In april, tijdens de Feria, staat de stad natuurlijk op zijn kop. En tijdens de Semana Santa, weliswaar op een iets andere manier, ook. Maar het hele jaar is er overal altijd wel iets te beleven. Als je er in de zomer bent, zoek dan op warme zomeravonden de oevers van de rivier op. Voor de verkoeling, maar ook voor de talrijke (tijdelijke) uitgaansgelegenheden die dan worden geopend. Ook overdag hangt er bij mooi weer een bijzonder loungesfeertje. Op uitgaansgebeid zijn de locaties hieronder op dit moment populair.

Stappen

De beste café´s  zitten op het
Salvadorplein. Vooral bij mooi weer kun je hier elke dag vanaf een uur of twaalf terecht. Wat ‘alternatiever’ zijn de café’s op de Alameda de Hercules, een heel bijzonder plein met veel bomen. Voor een biertje kun je bijvoorbeeld naar Central en Habanilla; voor tapas naar Badulaque, Casa Paco en las Columnas.


Dancing the night away

Dit kun je het beste doen in deze drie wijken: Arenal, Alfalfa en de omgeving van Plaza de Armas. In het voormalig Olympisch Paviljoen op het Wereld Expo 92 terrein is discotheek Antique Theatro ondergebracht. Ondanks de afmetingen van 1.400 vierkante meter heb je grote kans dat je in deze superdisco een (lokale of nationale) beroemdheid tegen het lijf loopt. Kunstenaars, acteurs en voetballers komen hier graag. Je moet wel de geschikte kleding dragen om naar binnen te mogen. Antique Theatro zit vlak bij de Puente de la Barqueta en Isla Magica.
 
 
 
             

Buddha del Mar zit in het voormalige stationsgebouw in Plaza de Armas. Verspreid over 2.500 vierkante meter en drie verdiepingen vind je er een discotheek (house latino, funk en dance), bar en Balinees terras en een chill-out restaurant, waar je onder meer Thais, Japans, en Vietnamees kunt eten. De aankleding is tot in detail in Oosterse Zen sfeer met veel kaarsen en boeddha´s. En als je in Madrid bent kun je naar de gelijknamige zusterdisco die twee keer zo groot is.
 
De hippe en eigentijdse club Abril Sevilla is geïnspireerd op bekende New Yorkse discotheken uit de jaren tachtig, zoals Studio 54. In de voormalige El Coto discotheek draaien ze behalve house ook andere muziekstijlen met licht- en video presentaties. Er is het hele jaar een wisselende programmering met verschillende dj´s. Abril zit aan de Avenida Luis Montoto 118, in de wijk Nervion. Open: maandag tot en met zondag van 22.00 tot 7.00 uur. 


 

 

House

Als je meer van house houdt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. In het populaire Bauhaus draaien ze vooral techno house. En elke zondagmiddag wordt er vanaf 17.00 uur elektrohouse gedraaid door dj´s die hierin gespecialiseerd zijn. De inrichting is een mix van stijlen, met onder andere meubels van Philippe Starck. Je kunt er ook eten, in het bijbehorende restaurant Sonoro. Bauhaus is geopend van 12 uur ´s middags tot 4 uur ´s nachts. Het bevindt zich in de wijk Plaza de Armas aan de Calle Marques de Paradas. 
Nog meer house vind je vlak achter Bauhaus, bij Moma aan de Calle Julio Cesar 3 en daarnaast ook bij Garamond.

Gay Sevilla

De populaire Ysbiliyya club is vooral het trefpunt van gay Sevilla, maar trekt een gemengd publiek dat op de bijzondere atmosfeer afkomt en voor het uitzicht op de Guadalquivir vanaf het terras. Je kunt er uit je dak gaan op zowel eigentijdse dansmuziek als disco uit de jaren tachtig. Elke donderdag en zondag zijn er ook liveshows. Ysbiliyya zit aan de Paseo de Colon 2 in de wijk Arenal en is open van dinsdag tot en met zondag vanaf middernacht tot het ochtendgloren.
 
Daarvoor of daarna kun je ook een drankje of afzakkertje nemen in bar El Baron Rampante waar ook overwegend gay publiek komt. Het zit in de wijk Alameda de Hercules aan de Calle Arias Montano 3.
 
Klik hier voor een actueel overzicht van alle uitgaansgelegenheden in Sevilla.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Uit je dak in Sevilla? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie authentieke en gezellige tapasbars:


Bodega Morales
C/ García De Vinuesa 11 (Arenal-wijk)
Klassieker: mooi oud interieur

Casa Joaquin Marquez
C/ Felipe II 8 (wijk: Porvenir)
Zeer goed eten

Tarberna Coloniales
Plaza Cristo De Burgos 19
Mooie oude bar met goede grote tapas (vooral het iberisch varkensvlees)

Casa Roman
Plaza de los Venerables 1
Barrio de Santa Cruz
Klassieker; mooi interieur; beste ham

Patio de San Eloy
Calle San Eloy 9
Winkelcentrum
Druk en gezellig

La  Alicantina
Plaza del Salvador, 2 (centrum)
Met mooi terras in de zon.