DE PADEN OP...

Hoewel veel Spanjaarden praktisch ingesteld zijn en liever de auto pakken, kun je in Andalusië fantastisch wandelen. Begin jaren negentig werden veel oude spoorwegtrajecten omgetoverd tot prachtige routes voor wandelaar, fietsers en ruiters; de Vías Verdes, ofwel groene wegen.

Spectaculair
De Via Verde de la Sierra bijvoorbeeld was oorspronkelijk aangelegd om Jerez de la Frontera en Setenil (dat leuke dorpje met die overhangende rotswoningen) met elkaar te verbinden. Het spoorlijntje is er nooit gekomen, maar tegenwoordig is het één van de meest spectaculaire routes van de Vias Verdes. Bergen, olijfboomgaarden en graanvelden zetten de toon, in april en mei is de natuur op zijn mooist. Het traject loopt van Puerto Serrano naar Olvera. Op je pad passeer je ook verschillende tunnels. Via Verdes zijn er in de provincies Malaga, Sevilla, Cadiz en Huelva.

GR7
Een andere bekende Andalusische wandelroute is die van de GR7. De afkorting komt van Gran Recorridos, lange afstands(wandel)paden. De GR7 Is onderdeel van de E4, een van oorsprong eeuwenoude Europese handelsroute, maar tegenwoordig een wandelroute. De E4 is ruim 10.000 kilometer en loopt van Spanje via Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië naar Griekenland. In Andalusië begint de GR7 in Tarifa (Cadiz) om zich Malaga af te splitsen in noordelijke (Jaen en Cordoba) en zuidelijke (Almeria en Granada) richting. De route is in totaal 1.250 kilometer lang.

Op de Gran Senda de Malaga vind je diverse trajecten van mooie wandelroutes in de provincie Malaga in een afwisselend landschap.

Korte trajecten
Op kleinere schaal hebben veel eigenaren van B&B´s en andere vakantieverblijven vaak verschillende wandelroutes in de omgeving paraat voor hun gasten. Sommige eigenaren bieden ook georganiseerde wandeltochten. 

Spanje heeft zoals de meeste Europese landen geen of weinig kaarten met wandelroutes en als ze er zijn, zijn ze niet altijd betrouwbaar. Op deze Engelstalige site vind je uitgebreide informatie over wandelen en wandelroutes in Andalusië en kun je (tegen betaling) koning Alfonso XIIIkaarten downloaden.

Voor de durfals: sinds het voorjaar van 2015 is de vernieuwde Camino del Rey, het spectaculaire wandelpad bij El Chorro weer geopend. Na jaren van overleg heeft de provincie Malaga besloten een deel van de begroting te reserveren voor het herstel van dit pad. Het werd ooit gebruikt voor materiaaltransport voor de aanleg van een stuwdam door koning Alfonso XIII.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Pak je handel en wandel!? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres