SNEEUW VOOR DE ZON


Bij helder weer kunnen we ze vanaf ons huis zien: de bergen van de Pico Veleta, de één na hoogste berg van de Sierra Nevada. Nou ja, de voorlopers ervan dan. Je leest op de meeste websites en in bijna alle reisboeken: strand en sneeuw op een dag. In theorie kan het ook makkelijk: ´s morgens op je ski´s in volle vaart de berg afsjezen en ´s middags in zomertenu uitblazen op het strand (terwijl je onderweg ook nog even het Alhambra in Granada zou kunnen bezoeken). Maar als je een echte liefhebber bent, blijf je vast wat langer en kun je bij helder weer vanaf de twee hoogste pistes evengoed de Middelandse Zee zien. In de weekenden zijn de pistes van de Sierra Nevada een geliefde vrijetijdsbesteding voor de happy few uit Madrid en dan kan het er behoorlijk druk zijn. Maar  zolang je de Sierra Nevada niet vergelijkt met de Zwiterse of Franse Alpen, is het een leuke ervaring.

Snowboarden  

Ook als Telemarker en snowboarder kun je terecht,  de voorzieningen worden alleen maar uitgebreider. En zelfs als je niet van skiën houdt, is een dagje naar (het skigebied van de) Sierra Nevada de moeite waard, al was het maar vanwege het contrast of een ritje met een sleehond. Er is ook een ijsbaan en in de buurt kun je paragliden. Ook´s zomers worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

De prijzen variëren van € 36,00 voor een dagpas (€ 29,00 voor senioren) in het laagseizoen (3 t/m 21 december) tot € 268 voor een weekpas in het hoogseizoen (1 januari t/m 29 februari). Je kunt er ook een weekendcursus skiles volgen. Klik hier voor meer informatie over de tarieven.  

Après ski

Al die inspanning moet natuurlijk beloond worden! Pradollano is zo´n typisch James Bond skidorp - modern en niet bijzonder - maar biedt genoeg mogelijkheden voor een hapje of drankje tussendoor of na afloop. Bijvoorbeeld bij pub Crescendo. En als je wat later op de avond toch nog zin krijgt om te dansen, kan dat (vanaf 22.30 uur) bij discotheek Fame onder het Melia hotel. 

Op deze site vind je alle actuele (weers)informatie over skiën en de Sierra Nevada: www.cetursa.es

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Sneeuwpret: een dagje skiën? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres