MAR BELLA: MOOIE ZEE, LELIJK STRAND


Corruptie. Omkoping. Illegale bouwprojecten. Drugsbendes. Zwart geld en het witwassen daarvan. Dat was een paar jaar geleden vooral het imago (en cliché) dat aan het ooit mondaine Marbella kleefde. Met operatie ´Malaya´ en de arrestatie van de burgemeester en andere hooggeplaatsten, keerde het tij. De afgelopen jaren heeft de stad haar reputatie van crimineel rovershol van zich afgeschud en krabbelt overeind. Het zal veel inwoners trouwens worst wezen wat er over hun woonplaats wordt gezegd, want die heeft ook veel goeds gebracht. Nog steeds laat de happy few zich graag zien in ´het Californië van Europa`zoals het blad Miljonair een keer kopte. En, dat is minder, luidruchtige (Engelse) jongere die er graag uitbundig hun vrijgezellenweekend vieren.  

Nou ja, ook als je er niet woont of in de Quote top 100 staat, is het leuk om  een keer langs de boulevard te flaneren of aan de boemel te gaan. En als je goed kijkt kom je altijd wel een leuke golddigger of beroemdheid tegen, of diens locale lookalike.


Privéjachtje

Puerto Banus
Als je denkt dat Puerto Banus, de haven van Marbella, het Spaanse equivalent is van het Franse Saint Tropez dan kom je bedrogen uit. Behalve een paar pláátjes van zeiljachten waarmee we zonder omhaal voorgoed zouden vertrekken, verdienen de meeste andere aangemeerde vaartuigen (vaak met Engelse vlag) wat ons betreft de schoonheidsprijs niet; indrukwekkend zijn ze wel. En spic en span, want aan boord wordt dagelijks schoon schip gemaakt door lieden aan wie je niet kunt zien of het nou de eigenaar of diens personeel is. In het weekend gaan alle hens aan dek en kiezen sommige slagschepen ook echt het ruime sop, maar het gros blijft liggen om te zien en gezien te worden.


Typisch Spaans winkeltje in Puerto Banus

Designwinkels
Aan de haven is het een aaneenschakeling van restaurants en designwinkels. Van Jimmy Choo tot Gucci en Dior (met de hoogste omzet ter wereld) en Prada, Dolce y Gabbana en Louis Vuiton. Als je portemonnee klein is, maar je wel wilt spenden, kun je beter naar La Cañada, een megagroot winkelcentrum even buiten de stad met winkels als Zara, H&M, Marks&Spencer, Bershka, Desigual, Mango, Massimo Duti, Women´s Secret, Adolfo Domíngez en nog veel meer. Een snelle blik op de meeste menukaarten leert dat het eten hetzelfde is als overal aan de Costa del Sol: niet bijzonder, maar wel twee keer zo duur. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals Garum met een internationele keuken en personeel en regelmatige live muziek. Ook bij Pravda, bij de haven aan het einde van de boulevard, kun je goed eten. Daar in de buurt zit ook Aretuso dat een Italiaanse keuken heeft.
En als je van Thais houdt, moet je naar Naga.

Hugh Grant?
Marbella is al sinds de jaren vijftig populair onder de internationele jetset. Filmsterren zoals Gary Grant, Audrey Hepburn en Grace Kelly voor wie ze nog ken, kwamen er graag. Later, in de jaren zeventig, was het vakantieverblijf van James Bond anchorman Sean Connery een populaire toevluchtsoord voor beroemdheden zoals Omar Sharif, Michael Caine en Richard Burton. Anno nu is op Spaanse feestdagen de kans groot dat je Antonio Banderas en zijn nieuwe Nederlandse liefde er tegen het lijf loopt. De laatste keer dat wij er waren meenden we in de haven ook Hugh Grant te spotten, maar het kan net zo goed zijn dubbelganger zijn geweest. Ook de ´Frogertjes`zagen we die dag, maar Paul de Leeuw was helaas nergens te bekennen. David Beckham en Bruce Willis schijnen er ook vaak te komen, evenals leden van de Royal Family uit Monaco en Marokko, Arabische oliesjeiks en andere rijken der aarde waaronder de Russchische jetset. 

Casco Antiguo
De rand van de stad is het meest bekend, maar het oude stadsgedeelte van Marbella, het Casco Antiguo, is eigenlijk het leukst. Met de gezellige markt, banken, sinaasappelboompjes en blauwe azulejos, bomen en fonteinen, maar ook de winkelstraatjes en huizen daar om heen. En als je op zaterdag naar Marbella gaat, kun je als tegenhanger van al die overvloed ook naar de bekende lokale vlooien- en antiekmarkt.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Stiekem leuk: jetset spotten in Marbella? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking