Go with the flow!

 

Yes we know. Overvolle pretparken zijn niet bepaald een pretje voor uitgebluste vaders en moeders die vooral toe zijn aan rust, ruimte en regelmaat. En zeker niet de hoofdreden van hun komst naar Andalusië. Maar als je er een dagje ècht niet onderuit komt (belofte maakt schuld), dan hebben we hier een paar aantrekkelijke alternatieven. Leuk, leerzaam, verrassend, spannend, spetterend en gegarandeerd zonder zenuwslopende files.

Wolven in  Lobopark

Op sommige plaatsen in Andalusië, zoals het Doñana park, schijnen ze nog in het wild voor te komen. In het Lobopark bij Antequera zie je zeker: wolven! Hier leven verschillende soorten in een semi-natuurlijke omgeving temidden van zeldzame planten en enkele andere diersoorten, zoals vossen en boerderijdieren.

In het Lobopark is altijd wel wat te beleven. Zo kun je elke volle maan meehuilen met de wolven tijdens speciale Wolf Howl Nights. En nu je toch in de buurt bent, kun je een bezoek aan El Torcal en zijn bijzondere rotsformaties eigenlijk niet overslaan. Met beide uitjes doe je ook je kinderen een plezier.

Website: Lobo Park 

Stenen figuren in El Torcal

Welke figuren zie jij in de rotsen? Een draak, een hondenkop of de kameel? En kijk, dat lijkt wel een sombrero! 150 miljoen jaar honderd miljoen was het nog zeebodem, maar nu torent het  indrukwekkende karstgebergte van El Torcal hoog boven de bergen uit. Dat levert niet alleen een fantastisch uitzicht op (bij helder weer zie je zelfs de kust van Noord-Afrika) maar prikkelt ook de fantasie.

Onder invloed van wind en erosie onstond in de loop der eeuwen een maanlandschap van grillige rotsformaties. Er zijn drie avontuurlijke wandelroutes waarbij een paar stevige stappers onontbeerlijk zijn. In het bijbehorende bezoekerscentrum vind je veel informatie en ´s zomers zijn er in het sterrencentrum speciale nachtprogramma´s.

Wandelen door de Rio Chillar

Absoluut avontuurlijk is een wandeling door de Rio Chillar vlakbij Nerja, de enige rivier in Zuid-Spanje die in de zomermaanden ook water heeft. Naarmate je de rivier verder afzakt (of eigenlijk opklimt, want je gaat stroomopwaarts) wordt het leuker en avontuurlijker.  Hier loop je door het stroomgebied van de rivier, tussen de oleanders, rotsen, berggeiten en water tot aan je enkels. Onderweg passeer je een waterval en een bergbeek waarin je kunt zwemmen en afkoelen. Goede waterschoenen is een must, want je stapt op sommige plekken van steen naar steen. Zorg ´s zomers ook voor een zonnehoed of andere hoofdbedekking, voldoende water en wat te eten want ondanks het verkoelende water is de zon genadeloos.