WIE HET EERST KOMT... 


Het is een van de topattracties van Moors Andalusië. En natuurlijk wil je het een keer gezien hebben: het Alhambra in Granada. Maar je bent niet de enige...

Vanwege de enorme bezoekersaantallen heeft het Alhambra een paar jaar geleden besloten de bezoekers over de dag te spreiden. Dit betekent dat er per half uur 300 bezoekers naar binnen mogen. Dit lijkt veel, maar van de beschikbare toegangskaarten wordt ruim de helft al in de voorverkoop verkocht. De andere kaarten kun je ter plekke kopen bij de kassa´s aan de hoofdingang. Houd er dan wel rekening mee dat er voor een bepaald uur geen kaarten meer beschikbaar zijn en je moet wachten tot de volgende rondgang.

Er worden ochtend- en middagkaarten verkocht. Kijk hier voor het overzicht van tijdstippen en prijzen op de vernieuwde website van het Alhambra: tickets Alhambra.

Openingstijden Alhambra 15 oktober t/m 14 maart
Alhambra
Maandag t/m zondag 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag- en zaterdagavond 20.00 - 21.30 uur 
Kassa's                                                                             Maandag t/m zondag 08.00 - 17.00 uur
Vrijdag- en zaterdagavond 19.00 - 20.30 uur

Openingstijden Alhambra 15 maart t/m 14 oktober
Alhambra                                                                    Maandag t/m zondag 08.30 - 20.00 uur                               Vrijdag- en zaterdagavond 22.00 - 23.30 uur
Kassa's
Maandag t/m zondag 08.00 - 20.00 uur
Vrijdag- en zaterdagavond 21.00 - 22.30 uur

 

On line reserveren voor het Alhambra


Beter is je kaarten vooraf te reserveren. Dit kan via de speciale reserveringssite: www.tickets.alhambra-patronato.es. Je entreebewijs geldt voor het Palacio Nazaríes (de koninklijke vertrekken), het Alcazaba, het Paleis van Karel V en het tuinencomplex. Bij het Palacio Nazaríes mag je alleen naar binnen op de aangegeven tijden.

Bank
Als je niet over een creditcard beschikt kun je kaarten bij diverse Spaanse banken kopen, zoals la Caixa of de BBVA. Je betaalt dan gewoon bij het bankfiliaal. 

Parkeren Alhambra Granada

Kom je een hele dag naar Granada en wil je daarvoor of daarna ook de stad zelf bezoeken? In dat geval adviseren wij je de te parkeren op één van de grote parkeerterreinen van het Alhambra aan de Camino Viejo del Cementerio (het beste te bereiken via de Ronda Sur ten westen van het Alhambra). Vanaf het parkeerterrein is het zo'n 15 minuten lopen naar de binnenstad. Reken op zo'n 1,50 euro per uur voor een parkeerkaartje in het laagseizoen en het dubbele in het hoogseizoen, dat geldt ook voor een dagkaart, zo'n 25 euro in het laagseizoen en 50 euro in het hoogseizoen.

Taxi of bus                                                                          

Je kunt ook met het openbaar vervoer reizen. Buslijnen 30 en 32 gaan ook van en naar het Alhambra. En voor enkele euro´s rijden er ook taxi´s naar het centrum vanaf het Alhambra

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Must-see: Alhambra Granada? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres