DIERENTUIN IN DE VRIJE NATUUR


Andalusië telt zo´n tachtig natuurparken waarvan het Doñana-park (Parque Nacional de Doñana) in de delta van de Guadalquivir het bekendst is. Het park stamt al uit de zestiende eeuw toen het in handen was van de hertogen van Medina Sidonia. Het park is vernoemd naar één van de echtgenoten: Doña Ana. Tegenwoordig wordt het park vooral geassociëerd met de heilige Señora del Rocío die jaarlijks duizenden pelgrims trekt naar El Rocío, het dorp aan de noordwestflank van het park.

Ecosystemen
Met een oppervlak van 54.000 hectare en de aanwezigheid van verschillende ecosystemen behoort dit park tot de belangrijkste natuurreservaten van Europa. Het is een rust- en broedplaats voor Europese en Noord-Afrikaanse vogelsoorten, waaronder veel unieke exemplaren. Er zijn meer dan 350 verschillende soorten waargenomen. Behalve kust- en moerasvogels herbergt het park de grootste concentratie roofvogelsoorten. Zo vindt je er drie soorten gieren, de keizerarend en de slangenarend. Het park is van groot belang voor de vogeltrek. Jaarlijks strijken er zeker zo´n zes miljoen vogels neer om te overwinteren. Als zoogdieren tref je er onder andere de Iberische lynx, otter, mangoeste en genetkat aan en naar verluidt ook zwervende wolven. Het Doñanapark ligt in de Andalusische deelprovincies Huelva en Sevilla.

Routes
Bezoekers kunnen het park op verschillende manieren verkennen, per auto, te paard en zelfs via het water. Rond het park vind je talloze informatiepunten over de verschillende routes en mogelijkheden. Je kunt de routes op eigen houtje of onder leiding van een gids doen. Er zijn ook speciale educatieve rondleidingen en programma´s voor vogelliefhebbers.

In het park zijn verschillende bezoekercentra, de belangrijkste daarvan is het Centro de Visitantes El Acebuche in Matelascañas op de weg naar Sanlúcar de Barrameda. Op deze website vind je alle informatie over bezoeken, excursies, openingstijden van het Doñanapark.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Voor vroege vogels: het Doñanapark? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres