Flamingo´s in de verte


Zoals dat soms gaat als je onderweg bent naar iets waarover je al veel hebt gehoord maar nog niet hebt gezien, valt het soms tegen als je er eenmaal bent. Dat overkwam ons aanvankelijk een beetje toen we de beroemde zoutwaterlagune van Fuente de Piedra bezochten. We verwachtten hier, op de grootste broedplaats van deze vogelsoort in heel Spanje, duizenden roze flamingo´s van dichtbij te zien. Bovendien was het voorjaar, de broedtijd van de roze flamingo. Maar dat viel tegen. Op een handvol achterblijvers, was de rest die dag uitgevlogen naar elders of verstopt in het gras. En een verrekijker was handig geweest.


Steltlopers zoeken naar iets eetbaars

 

Steltlopers

Achteraf is het ook wel begrijpelijk, dat je deze bijzondere vogels bij wijze van spreken niet op aaiafstand kunt benaderen. Anders zouden ze niet elk jaar terugkeren in dit unieke beschermde natuurreservaat met het grootste zoutmeer van Spanje. Behalve flamingo´s huizen hier tientallen andere water-, trek- en broedvogels. En daarvan zagen we er die zondag wel heel veel. Meeuwen, strandplevieren, lachsternen ensteltlopers, zwaluwen en ook vlinders. De lagune die een omtrek heeft van bijna 110 vierkante meter is het enige zoutmeer in Spanje dat ook ´s zomers niet helemaal droogvalt.

Hollandse duinen

En gaandeweg realiseerden we ons dat zo´n groot zoutmeer in het binnenland van Andalusië toch wel bijzonder is. De zilte geur die ons tegemoet waaide, deed ons aan de zee en de Hollandse duinen denken. Fuente de Piedra heeft een bezoekerscentrum, je kunt er fietsen huren, een begeleide rondwandeling doen of zoals wij op eigen houtje wandelen langs het meer. Zo werd het ook zonder veel flamingo´s toch nog een leuk bezoek.

Nog meer vogels in Andalusië:

Andalusië heeft vele bijzondere, zeldzame en unieke vogelsoorten die je in Noord-Europa niet of nauwelijks aantreft. Op de (Engelstalige) site van Birding Malaga vind je allerhande informatie over vogels in Andalusië en die in de provincie Malaga in het bijzonder met de grootste verscheidenheid habitats van Zuid-Europa.

Website: Fuente de Piedra


MEER INFORMATIE

Meer informatie over De flamingo´s van Fuente de Piedra? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres