MAANWANDELEN


Zoiets heb je nog nooit eerder gezien: de adembenemende rotsformaties van natuurpark El Torcal in de buurt van Antequera. Alsof je bij daglicht in een verlaten maandlandschap bent beland (waar anders dan op de maan de natuur her en der overigens welig tiert). De bizarre kalksteensculpturen zijn het resultaat van 150 miljoen jaar erosie onder invloed van weer en wind, een proces dat tot de dag van vandaag voortduurt. Wie zijn fantasie gebruikt ziet allerhande gedaanten en figuren in de uitgesleten rotsformaties zoals een Indiaan, een roofvogel, een hondekop of zonnehoed. Met een beetje geluk kun je bij helder weer (vanwege de hoogte is het vooral in het najaar en de winter vaak mistig in El Torcal) ook tientallen arenden van dichtbij in hun vlucht bewonderen. En je intussen vergapen aan het verpletterende uitzicht.

Sterrenwacht

El Torcal heeft verschillende wandelpaden. De groene route van 1, 5 kilometer is de makkelijkste en de snelste, je loopt hem in dertig minuten. Trek wel stevige stappers of wandelschoenen aan. Sinds een paar jaar is er ook een sterrencentrum geopend dat ´s zomers leuke nachtprogramma´s organiseert. Vooral de opkomst van de augustusmaan is spectaculair van zo dichtbij gezien. 

Bezoekerscentrum El Torcal

In het bezoekerscentrum met bijbehorende winkel vind je allerhande extra informatie en leuke souvenirs, streekproducten en diverse literatuur over onder meer de flora en fauna van El Torcal. Het bezoekerscentrum organiseert ook themagerichte groepswandelingen en andere activiteiten. In het bijbehorende restaurant kun je nagenieten van je bezoek en bijkomen van je wandeling en indrukken.

Website: El Torcal (helaas alleen nog Spaanstalig)

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Space oddity in El Torcal? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


STUUR DOOR

Naam

E-mailadres 


 

 

 

Toelichting:
naam:     El Torcal
waar:      in de campo
plaats:    nabij Antequera
streek:    la Axarquia
open:      dagelijks
              10.00-17.00 uur