PIMPELEN BIJ PIMPI


In alle reisfolders over Málaga (en die van daarbuiten) zul je de naam tegenkomen: Bodega Bar El Pimpi. En niets voor niets want de sfeer in dit achttiende eeuwse pand is onveranderd authentiek, met of zonder toeristen. Het etablissement gold jarenlang als een bekend trefpunt voor de lokale happy few en beroemheden. Maar dankzij een goed geoliede marketing en pr-machine, weten ook vele anderen de weg naar Pimpi te vinden, met alle opstoppingen op spitsuren van dien.

Gesigneerde wijnvaten

Via een gang en een binnentuin met prachtige ingelijste posters, kom je bij de betegelde bar waar meisjes in flamencodracht en nette obers in zwarte broek en wit overhemd je bedienen. Tegenover de lange bar hangen tientallen foto´s en portretten van lokale, nationale en internationale beroemdheden die het etablissement ooit frequenteerden; waaronder Paloma Picasso, inderdaad, de dochter van you know who. En natuurlijk Antiono Banderas, maar ook de Spaanse koning Juan Carlos en de hertogin van Alba. De houten wijnvaten zijn gesigneerd door enkele van deze beroemde bezoekers. Afhankelijk van het tijdstip van de dag, is de sfeer afwisselend koel en rustig tot gezellig druk en lawaaiig. Behalve wijn uit het vat en andere drankjes kun je er ook lokale gerechten proeven eten. Er zijn regelmatige live (flamenco)optredens, voorstellingen en poezie-avonden in één van de bovengelegen zaaltjes. Je kunt zelf ook een aparte ruimte huren voor je feestje of andere besloten bijeenkomst.
Must see & visit als je in Malaga bent!  

Bar Pimpi zit vlak bij het Picassomuseum en heeft twee ingangen: de hoofdingang zit aan de Calle Granada 62, vlakbij de Plaza de la Merced en die bij het terras aan de Plaza Alcazabilla bij het Teatro Romano. Je kunt er dagelijks tot 3.00 uur ´s nachts terecht, behalve op zondag. Houd rekening met lange wachtrijen tijdens het weekend.

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres