'Oude wijn...'

 

Antigua Casa de Guardia, de oudste bodega van Málaga. Als je hier binnengaat doe je een stap terug in de tijd.

Sinds 1840 schenken ze in dit beroemde wijnlokaal (zoete) Malagawijnen uit grote houten vaten. Met je eerste slok proef je ook de sfeer van weleer. En je hoopt dat het altijd zo blijft, dat  sobere interieur met die vergeelde foto´s, oude prenten en stenen vloer. De immer beleefde ober (traditiegetrouw in wit hemd en zwarte broek) noteert je consumptie met een krijtje op de toog, terwijl de schalen met fritura malagueño (een lokale dis van gefrituurde zeevruchten) zwierig rondgaan. Drinken doe je staand, hangend aan de toog of leunend tegen de muur tussen de locals en toeristen.

Zoete herinnering

En voel je je na afloop een beetje schuldig na zo veel wijn op de vroege middag, dan kun je je geestelijke honger stillen bij de bekende boekhandel Luces pal ernaast. De meneer in het inpandige glazen kantoortje houdt nauwlettend de clientèle en bestellingen in de gaten. Ook het flesje met zoete herinneringen dat je meeneemt voor thuis.

Antigua Casa de Guardia

 
Malaga dulce vers uit het vat

MEER INFORMATIE

Meer informatie over De oudste bodega van Malaga? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres