100 meter spaghetti bij El Bulli


Het was een spontaan gokje; maar het lukte. Om zonder reservering een tafeltje te bemachtigen bij het hacienda hotel van Ferran Adrià vlakbij Sevilla, volgens kenners de beste kok ter wereld. Maar goed dat mijn vriendin (en lekkerbek) Annette en ik onze feesthakjes achterin de kofferbak hadden gelegd toen we een dagje naar Sevilla gingen. En onze tafelheer vriend en levenskunstenaar Marcel zijn handgemaakte Italiaanse instappers. 

Omdat het hoofdmenu (volgens de kaart met onder meer 100 meter spaghetti) minimaal vier uur in beslag zou nemen (en wij daarna nog twee uur naar huis moesten rijden terwijl we al laat waren) kozen we voor zes gerechten die we telkens naar elkaar doorschoven. Zoet, zout, warm, koud, hard, zacht, we proefden het allemaal; soms in één hap tegelijk. Mijn absolute (smaak)sensatie was de olijf die als een miniballonnetje in mijn mond explodeerde. En die naar iets totaal anders proefde. Ook de andere gangen waren een fiesta voor de zintuigen. Absoluut niet maagvullend maar wel een once in lifetime ervaring.


Hier dronken we na afloop nog een kopje koffie


Hacienda Benazuza zoals het el Bulli hotel heet, ligt onder de rook van Sevilla in Sanlúcar la Mayor en herbergt behalve een restaurant (waarvan de aankleding toen wij er waren in alle opzichten in schril contrast stond met wat we op ons bordje kregen) ook een prachtige Spaanse Hacienda. Volgende keer blijven we slapen.

 

el Bulli op YouTube

 


Het bewijs