ETEN OP AFROEP


Een ervaring die je een keer moet meemaken is een lunch op zaterdag- of zondagmiddag bij El Tintero in El Palo, vlakbij Malaga. Je zoekt een plekje dat nog vrij is en wacht tot de ober je vraagt om een drankje. Als je het op zijn Spaans wilt doen, bestel je una cerveza (biertje) of een una jarra (karaf) de Sangria. Verder lopen er continu obers met borden en schalen die luid de namen van de gerechten roepen. Er is geen menukaart, dus ken je Spaans. Als er iets voorbij komt dat je lekker lijkt, steek je je hand op en roep je zoiets als ¡Aqui! om
te zorgen dat hij het bij jou op tafel zet.

Betaal-ober

Elke ober heeft zijn taak. Bij de ´drankjes`ober bestel je een nieuw drankje en als je klaar bent roep je de ´betaal`ober. Die kijkt wat je hebt gedronken, telt het aantal borden (aan het type bord kan hij zien wat het kost). Het drukste moment is tussen 14.00 en 15.00 uur, dan wordt ook de grootste variëteit aan gerechten aangeboden. Dus zorg dat je op tijd bent.

Wanbetalers

Nog een leuk detail. Vroeger was de vloer van het overdekte buitengedeelte gewoon (strand)zand. Het kwam toen regelmatig voor dat obers aan het eind van de dag met hun voeten tegen iets hards stootten. Dat bleek dan een in het zand weggemoffeld bord te zijn. Zo probeerden sommige gasten de rekening te drukken. Op een gegeven moment besloten de eigenaren daarom maar beton op de vloer te storten.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over El Tintero (El Palo)? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking