TUSSEN KUNST EN KITSCH


Tot onze grote vreugde is de leuke rommelmarkt in Almuñecar na een onderbreking weer in ere hersteld. In plaats van zaterdag is de markt nu op zondag. Als je vroeger graag naar ’t Waterlooplein ging, moet je hier zeker een keer naar toe. Voor de sfeer, de mensen en het aanbod dat varieert van kunst tot kitsch. De standhouders zijn Spanjaarden, Engelsen en andere artistieke Noord-Europeanen. Sommigen hebben van de opbrengst van de markt hun levensstijl gemaakt. Met tot woonhuis omgebouwde bestelbussen dalen de hippies uit de bergen van de Alpujarras af naar de markten aan de kust. Ze verkopen overbodige huisraad tot een ecologische variant op de ouderwetse spacecake. De moeite van een bezoek waard, als je vakantieschema het tenminste toelaat, iedere zondag van 9.00 tot 14.00. 

Een vergelijkbaar alternatief is de zondagse rommelmarkt van Nerja. Het aanbod varieert ook hier van kunst tot kitsch en ook hier geldt: als je goed kijkt zit er misschien wat moois tussen. Hoe mooier het weer, hoe ruimer het aanbod is onze ervaring. De standhouders zijn een mengelmoes van nationaliteiten die  van de markt hun broodwinning of de verveling proberen te verdrijven. De markt zit aan de rand van de stad.


MEER INFORMATIE

Meer informatie over Van Almuñecar naar Nerja? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

STUUR DOOR

Naam

E-mailadres

 

Waar?
Nerja

Wanneer?
Elke zondagochtend

Hoe laat?
10.00-14.00 uur