HOOPOE YURT HOTEL

Cortes de la Frontera (Malaga)

 

8  personen
Prijs per nacht
2 personen € 120
ontbijt inbegrepen
wisseldag zaterdag+woensdag
Ligging landelijk

 

Back to nature, maar dan anders

Met kamperen zoals vroeger met je ouders heeft dit weinig te maken, de tent is de enige gelijkenis. En misschien het gevoel dat je niet dichter bij de natuur kunt komen dan hier, op deze prachtige plek aan de rand van de Sierra de Grazalema. De tent heet officieel een yurt en hij komt uit Centraal-Azië waar hij gebruikt wordt door nomaden maar die hebben waarschijnlijk niet het comfort die deze yurts wel bieden zoals een riant tweepersoonsbed.

 

 

Indeling
Behalve een comfortabel bed hebben alle yurts ook een eigen douche en wastafel en (ecologisch) toilet, verlichting en stopcontacten voor je mobieltje of laptop. Je kunt kiezen uit vier verschillende exemplaren die allemaal hun eigen sfeer hebben: de oranje, handbeschilderde Mongoolse yurt met blauwe, groene en gouden motieven, de meer romantische en intieme Afghaanse yurt met donkerrood plafond, de lichte en luchtige Indiase Jaipur yurt en de in aardetinten gedecoreerde Safari yurt.

Vogels spotten
Elke yurt staat op een ruim grondstuk met eigen zitgedeelte. Maar je kunt ook één van de hangmatten gaan liggen. Als dat geen sentimental journey is! 
Door de combinatie van bos en weiland is het hier ook voor vogelliefhebbers een eldorado, elk jaar worden weer nieuwe soorten gespot. Als je wilt kun je ook een keer op stap met een Engelstalige lokale vogelexpert. In het voorjaar staan de weilanden uitbundig in bloei.

Omgeving
Maar ook de omgeving en het achterliggende Grazalema gebergte zijn zeer de moeite waard, evenals een trip naar Ronda of Jerez de la Frontera, beide steden liggen op zo´n half uur rijden. Het dorp Cortes de la Frontera ligt op twintig minuten lopen of op vijf minuten rijden. Vanaf het vliegveld van Jerez de la Frontera is het een uur rijden, vanaf Malaga twee uur.

 

De eigenaren serveren vier dagen per week een heerlijk driegangen menu (en volop wijn) onder de met Chinese lantaarns verlichte pergola. Ze maken daarbij gebruik van streekproducten en kruiden en groenten van eigen bodem. En als je op stap gaat, kun je ze ook vragen om een picknick of lunch.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over HOOPOE YURT HOTEL? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Our new pergola overlooking the pool and the mountains beyond is a perfect place to watch the sun go down in the evenings. Lounge with a cocktail, play backgammon or smoke a hookah in the Turkish style seating areas, decorated with antique kilims. Once or twice a week we hold a "film night" under the stars.' (fragment nieuwsbrief)

 

 

 

 

 

 

 

 


Frame van een yurt