ARROYO DE LA GREDA

Granada

 
8 personen  
Prijs kamer
nacht (min. 2) € 53
week € 344
extra bed € 15

 

Ontbijten met je neus in de zon en uitzicht op de Sierra Nevada. Wie kan dat nu zeggen? Jij! Zodra je een paar nachten of langer gelogeerd hebt in Arroyo de la Greda! Deze gezellige Andalusische B&B aan de voet van de Sierra Nevada en op steenworp afstand van Granada wordt beheerd door Julie en Joël. Zij zorgen dat je hier het hele jaar kunt genieten van zon, sneeuw, bergen, natuur en Hollandse gastvrijheid met een Spaanse touch.

Ga naar de website van B&B Arroyo de la Greda

Indeling
B&B Arroyo de la Greda was van een oorsprong een oude cortijo. Julie en Joël hebben het verwaarloosde pand gerestaureerd met respect van het originele maar met aandacht voor de eisen van deze tijd. De B&B beschikt over drie ruime gastenverblijven met eigen badkamer. Ze ademen een typisch Andalusische sfeer maar bieden het comfort van nu. Zo is er in het hele pand vloerverwarming en dubbele beglazing. Het water wordt verwarmd door zonnepanelen en stroomt warm uit de kraan. Voor alle gasten is er een ruim zonneterras met uitzicht op de Sierra Nevada en een gemeenschappelijke keuken waar je koffie of een hapje kunt maken.

Ligging
De B&B ligt aan een bergstroompje, de Arroyo de la Greda, op een stukje land dat verdeeld is in terrassen. Er groeien verschillende fruitbomen en er is een kleine groente- en kruidentuin. Güéjar Sierra is een oud Arabisch bergdorpje en wordt ook wel het Portaal (el portal) van de Sierra Nevada genoemd. Het is een mooi vertrekpunt voor wandelingen in de omgeving zoals de bekende Vereda de la Estrella. Maar je kunt  ook fietsen, paardrijden, kanoën, parapenten en klimmen. En vanaf december tot ver in april is de Sierra Nevada met ruim 100 kilometer piste vooral het domein van de vele wintersporters. De B&B ligt op een half uur rijden van Granada en de skipiste en op een klein uur van de kust en de Costa Tropical.

Klik op de foto voor meer informatie over Güéjar Sierra.