CORTIJO OLIAS - Higuera

Olias (Malaga)

 

 2-6 personen  
Prijs per week
Laag € 1000
Midden € 1250
Hoog € 1400
Eindschoonmaak € 50
Ligging landelijk

 

Het sprookje begint een jaar of vijf geleden toen een Nederlandse gastvrouw en haar Spaanse echtegenote het Nederlandse zuiden verruilden voor dat van Spanje. Daar kochten zij in een streek die la Axarquía heet, een oude Andalusische cortijo die zij langzaam omtoverden in een sprookjesparadijs. Gelegen op een adembenemend mooie plek waar tijd en drukke agenda´s niet bestaan. Je paradijs bestaat uit twee heerlijke vakantiewoningen, Higuera en Almendro waar je de koning te rijk bent. Niet in het minst door de liefdevolle zorg waarmee de eigenaren je aan alle kanten omringt. De zoon des huizes kookt de (michelin)sterren van de hemel en geeft ook kookworkshops. Ook een culinair weekend vanaf 6 personen is mogelijk.

Indeling
Aan alles kun je zien dat deze eeuwenoude cortijo met heel veel liefde en respect voor het oorspronkelijke is gerestaureerd tot een comfortabel en gastvrij onderkomen. Het bestaat uit twee huizen, elk voor 6 personen. Het ene huis, Almendro, heeft 3 slaapkamers, een badkamer, een woon-en eetkamer met open haard en een keuken. Het grenst aan een riante binnenplaats. Dit huis, la Higuera, heeft 3 slaapkamers en 2 badkamers, een ruime woon-en zitkamer, een moderne keuken en een riant terras (100 m2) aan de voorkant en een kleiner aan de achterkant met buitendouche. Voor alle gasten is er een bescheiden maar prima zwembad met ligstoelen en een prachtig uitzicht op de omgeving.

Ligging
De cortijo ligt aan een lange onverharde, maar goed begaanbare in het hart van de Montes de Malaga in de streek la Axarquía op een half uur rijden van zee en de gezellige badplaats Rincon de la Victoria, het vliegveld van Malaga ligt op 45 minuten rijden. Het dichtsbijzijnde dorp is Colmenar waar je terrasjes, een supermarkt, een bakker en een slager vindt. Het is de ultieme plek voor mensen die de rust, stilte en harmonie van het platteland willen ervaren met alle andere goede dingen van het leven.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over CORTIJO OLIAS - Higuera? Een reservering maken? Gewoon een vraag of advies voor jouw specifieke situatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook : +34 677107363.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking


Klik op de foto hierboven voor meer informatie over Colmenar (dorp nabij Olias)