EL CORCHITO

Montejaque (Malaga)

 

Never a dull moment 

Je moet maar durven: eerst emigreren naar Nieuw-Zeeland en daar een B&B beginnen en tien jaar later nog een keer hetzelfde doen, maar dan in Zuid-Spanje. Wij zijn er in elk geval blij mee, want anders hadden we deze leuke logeerplek van deze avontuurlijke Nederlanders nooit op onze website gehad.
 

De B&B ligt aan de rand van het pittoreske Montejaque en het Grazalema Gebergte (en al het vertier dat daar te vinden is). Vanaf het terras klim je zo op de rotsen waar je verschillende zitjes en een hangmat vindt om heerlijk bij weg te dromen. Misschien zie je in het voorjaar wel de jonge gieren die vliegles krijgen op de imposante berg tegenover je. Vogels zul je hoe dan ook genoeg zien, net zoals een paar verdwaalde berggeiten die de Spaanse kaas van je brood eten als je niet oppast. Of wilde zwijnen en ander loslopend wild of kleinwild. Tijd voor een boek vind je op één van de vele schaduwplekken en verkoeling in het relaxzwembad, met leuke bankjes waar je op kan zitten.


Indeling
De B&B heeft twee kamers met comfortabele bedden van Hollands formaat en ieder met een eigen badkamer. Verder is er een kleine maar gezellige gastenkamer met radio en televisie en voorzieningen voor koffie en thee, een magnetron en koelkast.


Omgeving
Deze B&B is een prima uitvalsbasis voor ondernemende types die de omgeving te verkennen. Montejaque wordt omringd door drie natuurparken die zich prima lenen voor sport- en natuurliefhebbers. Je kunt er wandelen, fietsen, rotsklimmen, abseilen, vogelkijken, en nog veel meer. De eigenaren komen hier al twaalf jaar en kennen het gebied op hun duimpje. Ze zitten boordevol tips en hebben verschillende wandel- en fietsroutes paraat die ze zelf allemaal een keer gefietst en gelopen hebben. In de buurt kun je naar bijvoorbeeld de drie grotten van del Gato, Hundidero en de beroemde de La Pileta of iets verder weg, naar Ronda (15 kilometer) en witte dorpjes zoals Setenil en Zahara en niet te vergeten de grote Andalusische steden zoals Sevilla, Jerez en Marbella.
Kortom, een echte aanrader voor je avonturentocht door Andalusië!Klik op de foto voor meer informatie over Montejaque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 personen  
Prijs 1 nacht
kamer € 65
1 persoon € 40
extra bed € 30
Prijs 2 of meer
kamer € 60
1 persoon € 35
extra bed € 25
Ligging landelijk

 

 

 

 

Comfortabele bedden

Zitje in de schaduw

Straatje naar de B&B